Ex on eX

Runoilija Hobit

mies
Julkaistu:
10
Liittynyt: 18.9.2005

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Aina Pieni Ongelma Sielussa APOS for <3
 

mun omanain tahdon pitää sut ain.

älä pelkää kulta,
se oli vain unta,

vaik olisin sulle lunta.

ollaan sylikkäin,
ei mennä minnekkään,

silti olet aina mun kulta.

luotais pois en lähtis,
vaik jo aika ois,

Selite: 
Kategoria: 
 

Kommentit

Tämä on omalla tavallaan todella ihastuttava. Harmi sinänsä, että se hukkuu massaan aivan liian selkeästi. Enkä tällä kommentilla tahdo millään tavalla loukata sinua kirjoittajana, ilmaisen vain mielipiteeni.

Ensinnäkin otsikosta sen verran, että se on todella sekava. Ja nimi otsikossa, miksi? Okei, tämä runo on omistettu Ennille (ainakin uskon niin), mutta tarvitseeko sitä mainita runon otsikossa? Tämän ilmoituksen voisi kirjoittaa omaan kommenttiinsa tai johonkin muualle, mutta ei, ei otsikkoon. Ja no, eihän runo kerro Ennistä. Se kertoo kahden henkilön suhteesta. Eli jos oltaisiin fiksuja, otsikonhan pitäisi siis olla "enni ja minä" tai jtn vastaavaa, eikö niin? Mielestäni otsikoksi sopisi paremmin joku tunne tai olotila, nimi otsikkona ei ole koskaan oikein toiminut, ja pilaa ehdottomasti ensivaikutelman runosta.

Runossa alku on aivan ihastuttava. Ei-kirjakieli sopii tähän todella hyvin, mutta pakkoriimityksillä ei mielestäni ole mitään osaa eikä arpaa tässä runossa. Kulta - unta - lunta. Tylsää suoraan sanottuna. Ja kohta "silti olet aina mun kulta", miten se liittyy tähän? Okei, itse pidän siitä, mutta... Se jollain tavalla latistaa tunnelmaa. Rivinvaihdokset ovat toimivat, ja pidän niistä. Runo antaa ulkomuodoltaan rauhallisen ja mietityn kuvan, eikä mitään sanoja sanojen perään -vaikutelmaa tästä tule missään tilanteessa.

Loppuun rakastuin täysin. Ei pakkoriimityksiä, ja silti todella toimivaa. "luotais" on kaunis sana, enkä usko, että siihen sopisi esimerkiksi paremmin sana "luotas", joka taas latistaisi tunnelmaa. Kokonaisuus tässä runossa on ihana, ja tunnelma haikea. Rakkaus kuvastuu tästä hyvin, mutta silti kaipaus onneen ja yhdessä olemiseen ovat koko ajan ajatuksissa.

Kiitos. Pidin tästä todella, ja toivottavasti jatkat kirjoittamista<3

 

Käyttäjän kaikki runot