Aito muusa

Runoilija miaumai

nainen
Julkaistu:
10
Liittynyt: 8.8.2005
Viimeksi paikalla: 23.10.2023 18:25

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

 

Todellinen muusa tulee sulattamaan tiedostamatonta ikiroutaa
lupaustensa lempeillä pasaatituulilla
Todellinen muusa antaa ymmärtää maailmansa ovien olevan auki sydämeensä asti
Näyttää lempeät leikit hykerryttäen kainaloonsa
avaavan verhot maailman jota ei tiennyt tuntevansa
Sisimmästäni houkuttelee luokseen linnun
jonka laulussa on värien sointi
kilpaillessaan valon taajuuksissa musiikin herkkyys loistaa sieluunsa asti
Hohtaa kauneutta
tuo mustalaismusiikin entisten elämien rakkailta pelloilta yhtä lähelle kuin siwan kassa
Viettelee kuin säilykehedelmien liha houkuttelee aistit paratiisiin
todellinen muusa taikoo esiin olemuspuolet joita ei yksin uskalla pyytää tanssiin
Todellinen muusa ymmärtää itsekin olla tarpeeksi tiedostamaton, ei tiedä mihin yhteinen avain johtaa
mihin oveen se kaikista tuhansista mahdollisista lopulta sopii
Kun yön olemme yhdessä tiirikoineet salaportteja
niin aamulla näemme uudessa valossa selkeämmin sen yhden oikean oven sille kuuluvalle avaimelle
Avain sopii lukkoonsa täydellisesti
ne on suunniteltu pienintä yksityiskohtaa myöden hyväilemään toistensa reunoja

Ikirouta on yön aikana sulanut muusan lämmittämänä sopiviksi sirpaleiksi
ja nyt jään railoista alkaa näkyä vihreää
Viimeisen silauksen kevät jäiden alta paljastuvalle uudelle sadolle antaa lannoituksenaan
kengän alla helisevät lupaukset jotka yössä kaikuivat mahdollisina tulevaisuuksina ilmassa
Valon synnyttämä kirkkaus piirsi selkeän kuvan todellisuudesta
Kuin yllättäen, mutta tietenkin itsestäänselvyytenä luemme nyt toistemme silmistä
kuin aamulehdestä sen mihin emme toistemme elämissä mahdu
ja mille reitille emme yhdessä uskalla edes ystävinä

Pelko näkyy taas molempien silmistä
kun yritämme piilottaa itseämme harmaaseen katukuvaan,
kaksi narria.
Kiemuraiset kengän kärjet pilkottavat pitkien farkun lahkeiden alta
ja kuin hämäykseksi tilaat lähibaarista mustan kahvin
se on huono maastoutumisyritys
Minä olen nähnyt sinut
sinä et ole ankea
Minä olen nähnyt sinut
kuinka taikasi synnyttää yksityiskohtaisen kauniita hiutaleita
Minä olen nähnyt sinut
kuin valkoisen suden hopeaisena hohtamassa sinisen ja vihreän syvässä aarniometsässä
Mutta se mikä tekee sinusta todellisen muusani
on se,
että sinä olet nähnyt minut
Ja minun on helppo sanoa sinulle hyvästi
koska aikani kuluu nyt lentäen yhdessä avaamiemme salaporttien takaa paljastuneiden aarteiden maailmassa
ja tiedän, että sait sieltä lentävän maton matkaasi, jonka kyydissä et kaipaa minua.

Selite: 
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot