VANHA MATADORI

Runoilija penttiihonen

mies
Julkaistu:
9
Liittynyt: 28.12.2008

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

 

VANHA MATADORI

Kansa katsomon kohahtaa, tosi,
taas hyökkäys, väistö ja Ohi

Matadori sirosti kumartaa
Tämä teidän nyt on, siis päättäkää..

Ei! Ei! Lisää! Kuorona kajahtaa,
pääsylipun hinta niin kova.

Taas tauko. Väsynyt härkä.

Pikadorit paikalle rientää
ja kilvan näyttäen taitojaan
ne lyövät piikkejä lihaan.

Niitä siihen on lyöty ennenkin.
Vereslihalla ihan…

Härkä nousee,
käy matadorin luokse.
Käy, ei juokse.

Tämä härnää, punalippu heiluu,
ja katsomo yltyy….

Pieni tyttönen keralla äidin
oli päässyt näytökseen mukaan.

Lapsi tuijotti – tuijotti härkää.
Sitten, hiljaa.
Äiti, äiti, tuo härkä…
Se haluaa kuolla…

Matadori kentällä empi,
jos minulta maine…

Minun työni on näytös.

Matadorin miekka ei teurastajan.

Ääni katsomosta:
JO LYÖ!

Joku tunnisti, ontuva
ylitti portin.

Lapsen vieressä tyhjä tuoli
ei äidin, vaan toinen.

Vanha matadori kiiruhti,
otti miekan.
Veri värjäsi hiekan.

Lapsi äidille hymyssä suin.
Tuo setäkin näki kuin..

Ei piinaa ne enää
jotka pesoja kerää.

Äiti lapselle yössä,
Herää….

Ei, uni ei paha.
Lapsi unessa hymysuin.
Kiitos setä kuin…

Selite: 
oletus
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot