Martti marttyyrin hengellinen esitys

Runoilija Miihkali

mies
Julkaistu:
10
Liittynyt: 5.7.2012

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

kestääkseen kaiken on kestettävä kaikesta kaikki
jopa elämä
sellaisena kuin se on
 

Minä olen elävä marttyyri, mutta minä en kuollut uskoni puolesta vaan siksi, että kanssa eläjäni niin tahtoivat. Olihan kyse kylä-poliittisesta välttämättömyydestä saada päätä vadille oikeamielisten kruunuksi.
Vähän niin kuin niskalenkki erilaisuudesta oman erinomaisuutensa korostamiseksi.
Ihmismielen keskeneräisyys kummeksuttaa edelleen vaikka Sokrateesta ja muista järjen jättiläisistä on vierähtänyt kosolti aikaa.
Hätäinenkin vilkaisu ympäristöönsä kertoo koruttomasti sen, että kivekset eivät ole vieläkään laskeutuneet.
Evoluution voittoputki on vaihtunut päämäärättömään hukkaputkeen, jota ihminen koittaa kaikin tavoin johdatella mieleiseensä suuntaan.

Tunnen kantavani koko maailman vuosituhansien saatossa keräämää likakerrosta ylläni.
Kaiken lisäksi tulevat kysymykset huhutusta jumaluudestani, ihmisen penikkahan minä tietenkin olen, lihaa ja verta niin kuin täällä kaikki.
Haluaisin usein tarrautua suurten filosofien opetuksiin selventääkseni sanomaani, mutta ne ovat kaukana täältä niin kuin punertavaan vaippaan puettu taivaskin. Ei minusta ole ajattelijaksi,
eikä tästä rupukylästä antiikin kukoistavaksi kaupunkivaltioksi.

Arkinen taivallus on valtava suoritus edustamalleni ihmistyypille.
Via Dolorosa ja passionäytelmä hidastettuna filminä on tämä matka ensimmäisistä hatarista muistikuvista kauas tulevaisuuteen.
On kuin olisi myönnetty synnytysalista muistolehtoon voimassa oleva passi matkustella ympäriinsä tätä ahdistuksen täytteisten päivien ja öiden muodostamaa maailmankaikkeutta.

Suurin kiirastuleni on elää ajassa, jossa pärjätään vain tekemällä kuten on oikein.
Mielistelemällä tyhjiä uskonkappaleita, yhteisöjen silmättömiä typeryksiä varten laadittuja sääntöjä.
Mies tottelee ylempiään, tarvittaessa sätkiikin kuin hengestään kamppaileva hyönteinen paksupohjaisen kengän puristuksessa, tehdäkseen itselleen olemassaolon oikeutta, mutta sen ei tarvitse tarkoittaa, että kaikkien pitäisi alistua nöyristelemään valtaväestön turmeltumusta.
Elää ja kuolla tarkoin säädeltyjen normien mukaan.

Oppi olevaisuudesta on kaatunut koko raskautensa voimalla niskaani, raskaat jalat, raskas pää.
Totta on se että, minä olen, jos kuitenkaan en sitä vapaaehtoisesti myönnä, olemisessakin on oltava tietty raja.
Minä olen vain sen verran kuin on elämisen esteettömän sujuvuuden kannalta välttämätöntä, vähän kerrallaan

Ajatustensa kehittämien oppien ja niiden orjallisen noudattamisen pohjalta syntyneiden tahattomien tekojen julkinen lynkkaus on pelkkää panettelua tai tietämättömyyttä yleisönsä taholta, silti se repii suuren ruorimiehen sielun haavoille.

Tulevan vapahtajan laupeutta edistävä työ on vaivalloista turpeaniskaisten ihmisten sydänverellään vaalimissa virvoituskommuuneissa, joissa monikaan ei osaa tulkita kryptattua ilosanomaani.
Tapittavat silmät sikkarallaan hullua eläjää kun se naulaa teesinsä baaritiskiin, näin väärinymmärrys on ainoa ymmärrys mikä tulee kysymykseen monipuolisten keskustelujen asiapohjaksi.
Luetaan otsikot tovereiden kasvoilta mutta ei viitsitä katsoa mitä sinne otsakkeen alapuolelle on präntätty. Tosin valitettavan monessa tapauksessa lupaavasta rubriikista huolimatta, itse teksti jää melkoisen sisällyksemättömäksi. Eli joskus on parempikin, että ns. toverisi jää ikuiseksi mysteeriksi.

Silti näinä harmaina päivinä tapahtuu paljon hyvääkin.
Sitä vain on vaikea nähdä etualalla olevien muovisomisteiden seasta.
Kauneus pilkahtelee vaivoin erottuvana hahmona feikatun julkisivun alta.
Sieltä se koreilee markkinavoimien hetkeksi ummistaessa tarkkaavaiset pirunsilmänsä, paetakseen takaisin mainos-tv:n tympeän mölyn taakse. Aito kauneus ei valokeilassa kauaa viihdy.

Tämä on nykymaailman meininki, halpaa ja hyvää, vaikkei kovin kestävää.
Lähimmäisen rakkaus voi olla huokeaa tänään, mutta huomenna siitäkin joutuu maksamaan kohtuuttoman kovan hinnan. Itseään ei pidä korottaa puolijumalan asemaan.

Kaikki rakkaudella tarkoittamasi teot voidaan selittää pääsi menoksi.
Ylimystelyä ei hevin suvaita lauman pappien taholta.

Lyhyesti muotoiltuna ohjeistuksena suden suuhun koittaville kerron, että älä ole parempi, äläkä missään nimessä huonompi kuin toiset, muuten jäät ikuisiksi ajoiksi metsän varjoisammalle puolelle.
Ontoksi huudoksi pohjattomaan kaivoon.

Selite: 
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot