Veljet

Runoilija Kalastajan verkkokalvo

mies
Julkaistu:
10
Liittynyt: 10.1.2020
Viimeksi paikalla: 8.10.2020 15:58

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

 

Veli liukastui lumisessa mäessä

214 kiloa varusteita ja virvelit

Ymmärtäähän sen

 

Läheni avantoa jonka ympärillä pilkimme

Liukuessaan sai kaksi lahnaa, ahvenen ja hauen

Hauen palautti alamittaisena

 

Ennen avannon nielaisua

Antoi meille vielä lahjavieheet

Kevein painoi 17 kiloa

 

”Ne on niille isommille kaloille”

 

Katosi tummaan veteen

”Oikeat kalat ovat pinnan alla”

 

”Syvällinen jätkä”

”On, tosi deep”

”Ei mikään pintasukeltaja”

 

Hämmästelimme terävää älyä

Veljen kokemusta

Pierimme ja nauroimme typerille vitseille

kun nuotio sulatti jään

 

Ja me

Kolme koria kaljaa

Vanha mankka

Ja haaleat makkarat katosivat pinnan alle

 

Kahden viikon kuluttua veli palasi

Oli jäänyt ulkoluodolle pelaamaan pokeria

 

Oli jo varma voitostaan jokerisuora kädessään

Mutta hävisi sielunsa 

Piru löi pöytään yhdeksän kuningastaan

 

Pyysi nyt sielujamme

Halusi uuden mahdollisuuden

 

Timo lainasi kovilla ehdoilla

Laina-aika iäisyys - seitsemän vuotta

Korko sentään alle 1600%

 

Pertti vaihtoi omansa

Kaksi haaleaa Karjalaa

Ja kylmä Lapin kulta

 

Kättelivät hyvistä kaupoista tyytyväisinä

 

Laina-ajan lähetessä loppuaan

Timon ilme oli kireä

Pertillä oli vielä hieman Karjalaa

 

 

oletus
Kategoria: 
 

Kommentit

En tiedä, itkeäkö vai nauraa kun luen tätä, ehkä molempia <3 
Hyvin luettu... vaikeita asioita mukana. Kaikista ei viitsi julkisesti kirjoittaa. Teen "terapiarunoja" itselleni vaikeimmista. Paljon nostalgiaa, yhteisiä muistoja, hauskoja aikoja. Saaressa syntyneenä kalastus tullut kuvioihin jo pienenä. Tämä oli kyllä jännä siinä että vaikkei nyt tajunnanvirtaa ole niin asettui muotoonsa todella nopeasti ja siitä vaan "tuli tällänen". Itse pidän tästä koska jotenkin vaan tavoitti veljeshengen kohtalaisesti. 
 

Käyttäjän kaikki runot