Asema

Runoilija Kalastajan verkkokalvo

mies
Julkaistu:
10
Liittynyt: 10.1.2020
Viimeksi paikalla: 8.10.2020 15:58

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

 
 

Sataa kevyesti

 ääneti 

 

pisarat täplittävät 

ajan hylkäämää asemaa

 

ärtynyt tumma kissa

käärii itsensä märälle kerälle

sähisee ruostuneen tynnyrin kannella

 

oliivin vihreä sadetakki

jättää kylmän jalkoihin

 

pikkukivet asfaltilla

tutkivat varpaita

 

tossun pohja halkesi viime viikolla

 

kello ei tikitä

 

itsepäisesti viisarit 

jähmettyvät menneeseen

 

aika on lakossa

kukaan ei ole vuosiin nähnyt tiistaita

 

kaljuuntuva ukko

lykkii muovipullojen täyttämää kärryään

yksi pyöristä kitisee vastaan

 

äijä haisee katkeruudelta

lasittuneelta yksinäisyydeltä

turhautuneelta sielulta


II


rähjäinen sohva muistaa eilisen

ajan jolloin oli huominen


tyhjä eteinen


punaiset hansikkaat,  tuoksuva kaulahuivi

pahvilaatikossa

ullakon hämärässä


kaipuu aukoo varoen kansia

utuinen valo hyväilee muistoja


suru laskeutuu kevyesti

höyhen ajan siivestä


punnitsee eilisen

laskee punnukset ja pysäyttää ajan


kietoo jakamattomaan,

varjeltuun yksityisyyteen

rakastavaan itsekkyyteen


tämä suru on minun

suljen oven itseeni enkä jaa tätä hetkeä


ei puhetta, ei kosketusta


vain minä ja sinä

kuin olisit vielä täällä


älä lähde vielä

ei tänään

ei nyt

älä


II


säröinen kotivideo

 

kuva hyppii levottomasti

kymmeniä kertoja eletyissä päivissä

yrittää pysäyttää eilisen


sade keskeyttää jälleen videoni

pyyhin pisaroita silmistäni

mutten näe enää kuvaa


jään projektorin pehmeään surinaan

yö laskee varjonsa ylleni


uni kävelee levottomin askelin

etsii jotain ja poistuu pimeyteen


II


mies höpisee sekavia itsekseen

väittää nähneensä tiistain 

viime viikolla


Kiertokadun baarissa

vahvassa humalassa


juna on kuusi vuotta myöhässä


ilmoitustaululta pudonneet numerot

haudattiin lattian pölyyn


poimin vielä ryttyisen tölkin

yritän vääntää sitä suoraksi


heitän tölkin kärryyni

”paskat, ensi vuonna menen Kiertokadulle”


etsin taskustani

katseen kuluttamaa valokuvaa

kuuden vuoden takaa


ihoni pisaroi

en tunne sadetta


suru juoksee kasvoilta kaulalleni

 

 

 

 

oletus
Kategoria: 
 

Kommentit

Koskettavaa luettavaa, elämässä on paljon rakkautta kuitenkin <3 
 

Käyttäjän kaikki runot