Kaupunki puhdistuu

Runoilija VihreäTimantti

nainen
Julkaistu:
10
Liittynyt: 27.4.2003

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Tiesittekö että maamme pääkaupungissakin asuu maahisia, ei niitä ole vain synkissä metsissä. ;)
 

Voi miten Helsingin keskusta muuttuu sateella, alkaa kylpeä väreissä.
Joku saattaa mutista että pitääkö olla näin ankeen harmaa sää,
mutta jos katsoisi ympärilleen toisen laisella asenteella, niin huomaisi kastemadot asfaltilla ja sen kuinka kuivana harmaalta näyttäneet kivet paljastuvat monen eri värisiksi,
on punertavaa ja tummanpuhuvaa,
vaaleaa ja kaiken kirjavaa.
Ruohokin näyttää niiin kirkkaan vihreältä kuin ikinä osaa ja uuden uutukaiset koivun lehdet heleän vaalean vihreältä. Eduskuntatalon edessä kukkapenkissä säteilevät väriloistossaan orvokit ja tulppaanit.
Jopa parkkipaikan bensaläiskät leviävät märällä asfaltilla sateenkaaren väreissä. Betoninen kilpikonnakin puhdistuu sateessa ja sen ikihymy erottuu taas paremmin! :)

Selite: 
En voi muuta sanoa kuin että pidän tästä kaupungista, satoi tai paistoi. Ja tuo betoninen kilpikonna joka toimittaa "betoniporsaan" virkaa, se hymyilee minulle päivittäin kun kuljen sen ohi.
Kategoria: 
 

Kommentit

Kunnia urbaanille kauneudelle. Entäpäs ne vanhat rakennukset, jotka ovat niin monta sadettakin nähneet...vesipisarain laulussa kaupunkielämän arkiset äänetkin saavat uuden soinnin...Upeita kuvia avasit!

 

Käyttäjän kaikki runot