Murmeli ja myyrä

Runoilija 4adbef90525001efa36875cdd218a5de

mies
Julkaistu:
10
Liittynyt: 8.4.2003
Viimeksi paikalla: 9.7.2019 20:15

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Parilla sanalla: Old School.
 

Oli kerran pieni murmeli
hän metsässä yksin eleli
ja päivät, yöt unelmoi
silmät kiinni rutisti ja toivoi,
että jonain päivänä myös hän,
ystävän löytäisi viereensä tähän.

”No, ei ystävä löydy itsestään,
vaan on häntä mentävä etsimään”
tuumi murmeli ja ulos loikki,
kauas peltojen poikki,
vaikkei koskaan ennen tätä hetkeä,
ollut tehnyt kovin pitkää retkeä.

Hän hetken peltoja pitkin kulki,
vaan väsyi pian, silmänsä sulki
Mutta koki hirveän herätyksen
ja aikamoisen yllätyksen,
kun kauhea meteli ilmaa repi,
pakoon äkkiä ja heti!

Murmeli juoksi ja pinkoi,
vaan meteli vain kasvoi
hän maahan hyppäsi
ja päänsä lykkäsi
pensaaseen – se meni ihan vierestä,
voi pääsisinpä tästä.

Meteli pikkuhiljaa vaimeni,
murmeli nousi ylös, kalpeni.
vaan ei nähnyt enää vaaraa,
siis eteenpäin joen haaraa!
Hän tunsi kohennusta olossaan,
kun näki myyrän kolossaan.

Hei! Huudahti murmeli iloissaan,
ja myyrä vastas’ ”no, moro vaan”.
- Mikäs sinut tänne asti sai?
- Mä ystävää etsin vain.
- Se minä olla voisin, myyrä mainitsi
Ja murmeli ilahtui tuosta kovasti.

- Tule katsomaan taloani, sanoi murmeli.
- Mielelläni, oi toveri.
- Vaan minua hieman pelottaa.
- Mikä niin, onpa kummaa?
- Iso hirviö pellolla, se melkein mut talloi,
- Se oli vain traktori, se pois jo ajoi!

Niin he tallustivat yhdessä,
yli peltojen käsi kädessä.
kohti Murmelin kotia
samalla laulaen laulua:
”On näin aina mukavaa,
vierekkäin kaksi ystävää”.

Selite: 
Kategoria: 
 

Kommentit

Tämä teksti on kuin hyvä satu/tarina.

Sointuisaa luettavaa, rimmaa helposti ja sujuvasti.

Lapsille luettuna, kaikki "opettavat" elementit mukana.

(itselleni tuli vanhat Myyrä piirretyt mieleen)

Mikä tarina! Ystävyys on tärkeää - tässäpä vasta opetus meille kaikille pikkumurmeleille. Tästä runosta vain tuli lämmin olo. Kiitos.

Hienoa! Suloista!
Ihan voisi lukea lapselle tarinana... :) Todella söpö tarina ystävyydestä.
(Tuli mieleen Kaukametsän pakolaiset -lastenohjelma.. Kun siinäkin teollisuus yms. uhkaa metsän asukkeja.)
Pidän runostasi/tarinastasi :)

Aivan upea runo tämä. Hyvää syntymäpäivää.

Hieno runo. Ystävyys se on tärkeää ja tässä runossasi on opettavaa tekstiä kaikille isoille ja pienille murmeleille.

ihana päästä välillä sadun vapauttavaan lumoon!

 

Käyttäjän kaikki runot