Elämänkeinu

Runoilija 65010d09e525bad1c00265197e8287f1

nainen
Julkaistu:
10
Liittynyt: 14.11.2008
Viimeksi paikalla: 10.1.2019 22:12

Asuinpaikka: a8f909b87cb03a264e6be322acb5b20d
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-
Facebook:



Astelen tietä elämän
Läpi varjojen kujille auringon

Löytääkseni valon

Jätän jälkeeni lasinsirpaleita
väreissä sateenkaaren


Rakentaakseni sieluni kodin

puhtaan valkoisen


 

 

Elämässä on kaikki värit -
mustasta valkoiseen.

Keinu, keinu lempeissä tuulissa.
Myrskyissä pidä lujemmin kiinni.

Anna elämän keinuttaa.
Älä irrota otetta!

Kuuntele tuulen huminaa pihapuissa.
Katsele kastepisaraa kielonlehdellä.
Kuule puiden huokaukset ja ruohonkorsien havina.
Näe auringonpilkut ja sadekyyneleet.

Keinu, keinu lempeissä tuulissa.
Myrskyissä pidä lujemmin kiinni.

Anna elämän keinuttaa.
Älä irrota otetta!

Katsele kimalaisen lentoa apilankukkaan.
Kuuntele perhosensiipien heikkoa värinää.
Katso kuurahuntua pihlajanmarjoissa.
Kuule Tiaisen sirkutus pakkasaamussa.

Keinu, keinu lempeissä tuulissa.
Myrskyissä pidä lujemmin kiinni.

Anna elämän keinuttaa.
Älä irrota otetta!

Lintujen laulu on kesän vihreissä illoissa.
Hiljaisuus nuokkuu syysauringon väreissä.
Talvella luonto vitiuntaan lepää ja
keväällä riisuu valkoisen hunnun.

Elämänkeinussa on kaikki värit -
mustasta valkoiseen.

Keinu, keinu elämän tuulissa.
Älä irrota otetta!

(05.11.2012)

 
oletus
Kategoria: 
 

Kommentit

Upea, todella voimakas ja ihanan elämänmyönteinen kannustusruno.
Kirjoitat hyvin viisaasti ja kauniisti. 
Etäisesti runosta tuli mieleen toinen runo, Aleksis Kiven "Keinu". Kuten Kiven runossa ovat säkistöissä kertautuvat säkeet "Helahda korkeelle keinu, / ja liehukoon impeni liina / illalla lempeäl", niin myös tässä "Anna elämän keinuttaa. / Älä irrota otetta!" ja lopussa tämä kertosäe on hieman muunnetussa muodossa.  Kertosäkeet antavat keinuvan liikkeen runoon (ikään kuin joka keinahduksella näkisi saman tienoon yhä uudelleen ja uudelleeen.)  Lopussa palautuu myös alun luonnehdinta elämän väreistä, joka antaa runolle myös syklisen muodon. Huomioni herätti myös kertosäkeen kaksi imperatiivi-säettä, jossa vain toisessa on aina lopussa(!) Niissä painotetaan näitä kahta käskymuotoa eri tavoin. (itse olen innokas huutomerkkien käyttäjä, ja monesti jälkeenpäin karsin niitä.  Jos koko ajan huutaa, ei se enää tee toivottua vaikutusta!!!!!!

Joka tapauksessa runosi on vastakohtainen runo eräälle toiselle, siis kolmannelle runolle, jonka nimi on "Keinu":

"Keinun, keinun. 
Keinuni on karu.

Keinussani on vain
yksi naru."
 
 

Käyttäjän kaikki runot