Kommentoikaa, ja kertokaa millainen tunnelma tästä tarinan alust

Runoilija SitruunaMansikka

nainen
Julkaistu:
5
Liittynyt: 5.6.2010

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

 

Auringon pilke pisti sälekaihdinten takaa silmiini. Venyttelin ja menin tekemään itselleni aamupalaa. Syödessäni katsoin ulos, ja huomasin kuinka kauniisti vitivalkoinen lumi hohti auringon valoa. Sinisellä ja parin pilven peittämällä taivaalla lauloivat linnut. Päätin lähteä joka-aamuiselle kävelylleni raikkaaseen kevätsäähän. Pajunkissat olivat jo puhjenneet kauneimmilleen. Jostain kaukaisuudesta kuului iloisten lasten kikatuksia ja ääniä. Lunta oli sulanut sen verran, että pieni puolukan varpu näkyi jo puoliksi sulaneen lammen lähellä. Ilma oli raikas ja viileä, mutta ei kylmä. Aina välillä matkan varrella pienimmätkin asiat kiinnittivät huomioni. Kävely toi raikkaan ja rentoutuneen olon, ehkä jopa vähän väsyneen. Kotona puin päälleni ruskean villapaidan, ja päätin alkaa maalaamaan sitä, mitä lenkilläni olin tehnyt, ja tuntenut. Käytin vaalean vihreää paljon, ja siellä täällä valkoisia ja keltaisia kohtia. Päätin mennä alakertaan valkoiselle kangassohvalleni lukemaan Avotakkaa, ja pian sen jälkeen aloitin ruuanlaiton valko-vaaleanruskeassa puukeittiössäni. Päätin tehdä Paahtopaistia, perunamuusia ja herneitä. Parin tunnin päästä lihan täyteläinen haju täytti koko keittiön, mistä päättelinkin että paisti on valmista.

Selite: 
Aiheutti ainakin itselleni ihanan kesäisen tunnelman kirjoittaessa. Kommentoikaa mielellään :) ihan hyvät ja huonot puolet. Ja tämä on sellainen että en tiedä jatkaako tätä jotenkin pidemmäksi, sillä tämä on aika kuvaileva teksti - ehkä liiankin?
Kategoria: 
 

Kommentit

No minähän kommentoin kun kommentteja pyysit. Tekstissäsi on aika paljon (oikeastaan häiritsevän paljon) "tein sitä, näin sellaista ja päätin tehdä tätä" -tyyppistä rakennetta. Muistuttaa lähinnä päiväkirjatekstiä. Onko tämä ensimmäinen versio? Jos on, anna tekstin levätä pari päivää ja palaa sitten asiaan.

Itse pääasia, kävelyllä nähdyt asiat, ohitettiin nopeasti. Mieti, millaisia adjektiiveja käyttäisit kuvaillaksesi näkemääsi, vain adjektiiveja ranskalaisin viivoin. Kun sinulla on sanottavaa, voit miettiä mitä sanot ja karsia epäolennaisen.

Kiva keväinen, hyvä tarinan aluksi, mutta kaipaa ehkä jo alkuun jonkun syvällisemmän kohdan ja ajatusmaailman lukijan mielenkiinnon herättämiseksi, nyt jäi vähän tyhjänpäiväiseksi ja merkityksettömäksi. Kuinka moni tarina alkaakaan heräämisellä! :D

 

Käyttäjän kaikki runot