Kaupparatsu Karttusen Juhannus

Runoilija Resupekka

mies
Julkaistu:
10
Liittynyt: 3.1.2005
Viimeksi paikalla: 5.5.2023 20:33

Asuinpaikka: Lahti
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
30.9.1949

Olen saanut teidän, runosivulaisten ahkeran kannustuksen tuloksena aikaiseksi ensimmäisen runokirjani. Kirjan nimi on SOHVAMIEHEN SOTARETKI Kirjassa on 259 sivua ja 266 runoa. Kirjaa voi tilata pikaviestillä, sähköpostilla; pekka.repo@phnet.fi tai puhelimella 044-5748322 Kirjan hinta on 23€
 
Tuoksuu tuore niittyheinä,
kaupparatsu Karttusella 
autonrämä säpäleinä
syrjäkylän laitamalla,
Juhannuksen aatonaatto 
on ja kotiin pitkä matka,
ohi vierii muistosaatto, 
hän ei juhlimista jatka.

Pellon laitaan loppuu salo, 
lammen veessä sorsa sousi,
siellä yksinäinen talo,
piisin päästä sauhu nousi.
Koivukuja taloon johti,
nainen saunaan puita kantaa,
Karttunen käy tupaa kohti,
kenkä potkii polun santaa.

Tilannettaan selittääpi 
Karttunen, jäi matka kesken,
eukko vastaa, keltä jääpi
saa Juhannuksen luona lesken.
Yhdessä he katkoo koivut,
niistä syntyy saunavasta,
nainen kysyy, tokko toivut
vieraan eukon vihdonnasta.

Tarvinnut ei taikojansa
tehdä eukko, Karttunenkaan
kun kaupparatsu vastallansa
vihtoi alta vuosirenkaan.
Auton rämä, eukko jalo
Karttuselle Juhannuksen
soivat, yksinäinen talo,
koivu pieles pirtin uksen. 
oletus
Kategoria: 
 

Kommentit

Hyvää juhannusta kirjoittajalle ja kaikille, ketkä lukevat tämän.
Sydämellinen tunnelma!
Valoisaa - jaloa vihdontaa.
 

Käyttäjän kaikki runot