Pelokas jalopeura

Runoilija Resupekka

mies
Julkaistu:
10
Liittynyt: 3.1.2005
Viimeksi paikalla: 5.5.2023 20:33

Asuinpaikka: Lahti
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
30.9.1949

Olen saanut teidän, runosivulaisten ahkeran kannustuksen tuloksena aikaiseksi ensimmäisen runokirjani. Kirjan nimi on SOHVAMIEHEN SOTARETKI Kirjassa on 259 sivua ja 266 runoa. Kirjaa voi tilata pikaviestillä, sähköpostilla; pekka.repo@phnet.fi tai puhelimella 044-5748322 Kirjan hinta on 23€
 
Mies olen köyhä, varoja vailla,
yksin harhailen varjojen mailla,
suru syvältä sielua kyntää.

Vastaa käy ärjyvä jalopeuta, 
se on varjojen lisäksi ainoa seura
ja se kohti mua kiivaana ryntää.

Pakoon mä koetan, juosta en jaksa, 
millä mä henkeni peuralle maksan,
ei ropoa, lanttia ainuttakaan. 

Peura on nopsa, kiinni mut nappaa,
vavisten vartoon, joko se tappaa,
sielu on vankina varjojen maan.

Minä on jalo, tapa en ketään
sanoo peura, väärin mut ymmärretään, 
en lanttia tahdo, henkeäs en.

Ystävää minäkin olen vain vailla,
yhtä köyhänä vaellan varjoen mailla
ja pelosta minäkin ärjähtelen. 
oletus
Kategoria: 
 

Kommentit

Hyvin koskettavaa luettavaa, köyhyyttä on monenlaista.
Runo jätti miettimään, miten helppo on ymmärtää väärin. Kumpaan sitten luottaa, ennakkoluuloin vaiko tulevaan?
 
 

Käyttäjän kaikki runot