Hyvinvointivaltio

Runoilija Rujotar

nainen
Julkaistu:
10
Liittynyt: 14.11.2009

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Terapeuttisia tekstejä melankolisen sielun syvyyksistä
 

taulutelevisio ja kolme autoa
ostettua onnea ja rakkautta
niin kaunis
ei koskaan käytettyä, aina parasta
koko elämä monitorin väpättävässä valossa
herkullinen hedelmä
kalman kylmässä kourassa
se onnellisen päivän syndrooma

kaikki kun toimii ajatuksen voimalla
ei ole kai tarpeen tuntea
hekumallista sairautta, harhoja
voin kai silmäni nyt sulkea
ja lampaana lampaiden joukossa
teuraalle kulkea

lihavia lapsia ja ainakin se kesähuvila
laatuaikaa ja rahaa ettei paskalle taivuta
on meillä paljon näille lapsille tarjota
säteilyvaaraa ja paljasta aavikkoa
modernin ihmisen voittamatonta viisautta
mielenterveysongelmia ja sotia
se kaikki kasvattaa bruttokansantuotetta

lääkkeitä lääkkeiden sivuvaikutuksiin
pillereitä kaikkiin ongelmiin
ja alkoholia nautitaan kohtuudella
raikas on aamu katuojasta, päivä piristyy neulalla
ja vaikka huominen sulaisi happosateessa
ei se tätä onnea rajoita

hypätään maailman yli viihteeseen
kuolinkorinoista suoraan loppukevennykseen
siihen aina ajankohtaiseen todellisuuteen
tuskaa voi aina paeta materialismionneen
elämää vaaleanpunaiseen linnoitukseen
kasvoja kuoleman kauneusleikkaukseen

meidän tavarat on tehty Kiinassa,
Aasiassa, Vinkuintiassa
kohtelias hymy sekin vain muovia
siellä se kaikki on halvinta
ja kansallinen identiteetti on vahvoilla
vessapaperikin made in china
on varaa meillä hyvää ajatella
muistakaa kiittää Jeesusta
synnit anteeksi rukoilla
hyvinvoivaa sairautta
sekin revitty riistolla

Ja nykyäänhän se on
toisinajattelukin muotia
sivistykseen kun kuuluu osata
globaaleista asioista huolestua

vihreätä ydinvoimaa
sekä demokraattista diktatuuria
humaania luonnonsuojelua
ja sananvapaudelle suukapula
on se näin helppoa
osata korrektisti ajatella
sivistyneen ihmisen osaa
paraatissa tanssahdella

Selite: 
Kategoria: 
 

Kommentit

Oletpas sinä antanut luettavaksi
oikeasti
elämän ironiastahyvän runon

Mahtava, niin osuvaa tekstiä.

Tuttuja, tuttuja ajatuksia. Vahvasti ja vakuuttavasti olet saanut tuotua esille meitä ympäröiviä ongelmakohtia. Niin ja otsikko on kaikessa ironisuudessaan loistava! :)

Harvoin jaksan lukea näin pitkiä runoja, mutta tästä oli koko ajan punainen lanka luettavissa. Aihe on tärkeä, pidin!

Mieletöntä, hienoa. Teki mieli kommentoida lähes kaikkiin mutta jos tiivistän sen tähän, että ymmärrän tyyliäsi ja pidän siitä todella. Ei mitään keinotekoista kaunistelua. Runoistasi huokuu läpi turhautumista, kipua ja voimattomuutta. Hienosti olet pukenut sanoiksi tunteesi ja sanot juuri sen mitä ajattelet ja koet. Ei tämä maailma ole mikään helppo asia käsitellä. Täällä on liikaa vinksallaan.

Vahvasti kantaaottava kiehtova runo, missä on paljon painavaa asiaa ja kuvattu kaunistelemattomaan tyyliin.

 

Käyttäjän kaikki runot