Hämärän hetkellä

Runoilija Sanherib

nainen
Julkaistu:
10
Liittynyt: 6.8.2013
Viimeksi paikalla: 24.6.2022 21:24

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Todellinen oppiminen alkaa,
kun kilpailun henki väistyy.
J. Khrishnamurti
 
 
Monet ihmiset
ilmiöiden äärellä
miettii sanaa
jolla kuvata
näkemäänsä.

Hämärässä
näkee
hahmottaa
epämääräistä.

Ihmiset etsivät
toisesta
omaa kuvajaistaan.

Ihmiset etsivät
jumalaa.
julmaa.

Hämärän hetkellä
ihminen näkee valon
paremmin
auringotta.

Platon mietti sitä.

Antoi ilmiöille nimen.
Kuvasi hahmotonta
hämärää.

Me olemme
perineet Antiikin
filosofian.
Pidämme
renesenssin taiteesta.

Katselemme peiliin
näemme
jotakin 
jumalan ja itsemme
väliltä.

Sivistysvaltiossa
oikeusvaltiossa
ovat vallalla lait
joita ilman 
ei olisi ihmiskuntaa.
Ajatuksenvapautta.
Sananvapautta.

Ajatus on vaarallinen
jos se kuvaa ihmistä
jos se näkee
toisen tarkemmin
kuin toinen itse.

Sananvapaus
on parasta
ihmisoikeuksista.

Oikeus.
Mikä sana?
Mikä idea?
Mikä totuus?

Sana.
Sanantuoja.
Sanansaattaja.
Sananvalta.

Ihmisoikeudet.
Oikeus tavoitella onnea.
Oikeus saada uskoa.
Itselle mukavalla tavalla.

Jeesus sanoi:
"Tuuli tuulee, missä tahtoo."

"Sinä tunnet sen,
mutta et tiedä,
mistä se tulee,
tai mihin se menee."

Samoin on sananvalta.
Saattaa saada sanottavaksi
vaarallisia ajatuksia,
vaikkapa Jeesuksen.

Sanomme
huutavamme tuuleen.
Ei kukaan meitä kuuntele.
Taivaassa ei ole
häntä,
meitä kuulemassa.

Pieni merkki taivaasta
ja aurinko paistaa
sydämessä.

Ajatus
on totuudenmukainen.
Mutta ei raiskaa.

Ajatus on totta,
mutta ei raasta
toiselta vaatteita.

Sen oppimiseen minulla meni neljäkymmentä vuotta.
Pyydän anteeksi
aiempaa kehittymättömyyttäni.

Julma on ihmisen mieli.
Julma on ihmisen sydän.
Vahingoniloinen, ilkeä.

Raskas on oma ristinsä kantaa.
Vaikeaa on anteeksi antaa.
Ymmärrys on valo.
Valo loistaa pimeässä.
Järjenääni.

Meistä kukaan ei rakasta ketään.

Me kerromme tarinamme toiselle,
mutta me emme herätä
toisessa säälintunteita.

Me kerromme tarinaamme
itsellemme,
kunnes valo
pyyhkii likaisen peilin
kirkkaaksi.

Me nousemme aamulla.
Me kerromme toivottomuutemme.
Voimattomuutemme.

Minä ja


 
oletus
Kategoria: 
 

Kommentit

Koskettavaa luettavaa, rakkaus ja rakastaminen on tärkeää <3 
 

Käyttäjän kaikki runot