Eilispäivän Eestiä

Runoilija Rautakantele

nainen
Julkaistu:
10
Liittynyt: 15.11.2005
Viimeksi paikalla: 26.4.2018 16:35

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Olen niissä piireissä, joissa

Kelloa kuljetaan väärään suuntaan
unohdutaan kapakkaan
junista myöhästytään tahallisesti
tanssitaan parkkipaikoilla
paetaan intohimoisesti
todellisuutta
tullaan riippuvaisiksi jostain


 
 

Sammalta kasvava autotalli
itse taloa suurempi
kapea pelto
liian läheltä kulkeva tie

Mullalta tuoksuva kellari
umpeenkasvanut lampi
unohdettu kasvimaa
kaadettu aita

Uuden kauppakeskuksen takaa
haistan vain omenapuun
jonka istutin kerran

oletus
Kategoria: 
 

Kommentit

Sellainen paikka jonne lohtu tulee kun on tullakseen.

Upeasti maalaat sellaisen pysähtyneisyyden, menneen maailman kuvan, unohdetun joka kuitenkin muistoissa saa elämänsä uudelleen.

Oi, tämä oli sattumoisin itselleni hyvin samastuttava lukukokemus. Jotenkin miellyttävästi kuvattu ympäristö: pastoraali, jossa on silti kaikki häiriintyneisyyden elementit.

En ollut tähän yksilöön jostain syystä aiemmin perehtynyt ollenkaan.

Hienon kuvan maalaat tässä; eihän tämä runo muuta olekaan. Maalaus.

Otsikko on hyvä. Alkusoinnuksi tuota kai kutsutaan, se toimii hyvin hyvin.
Aisteista tässä on keskitytty hajuun. Mullan tuoksu, umpeenkasvaneesta lammestakin tulee mieleen helposti jokin tuoksu ja vielä omenapuu. Liian läheltä kulkevan tien bensanhaju. Ja tuo on sympaattista kun autotalli on itse taloa suurempi.

Ja loppusäe tuo tähän kokonaisen ajatuksen lisää, ja kauniilla tavalla. Että kuva ei ole vain kuva vaan se on muisto, niin kuin otsikossakin annetaan jo ymmärtää.

saat runosi elämään, valokuvamaista tunnelmaa jonka voi aistia.viimeiset kolme riviä toi tämän loistavaan loppunsa.kiitos.

 

Käyttäjän kaikki runot