Sikiöasentoon

Runoilija Kirjoitusvirhe

nainen
Julkaistu:
10
Liittynyt: 28.3.2005

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Aina on aamu jossain päin maailmaa.
 

Hei äiti, tiedäthän että rakastan sinua? Rakastan ääntäsi, jonka jo kuulen hiljaisena. Tunnen sen voimistuvan päivä päivältä. Sydämesi syke on lempi unilauluni. Kuuntelen sitä aivan hiljaa ja imen peukaloani. Kyllä, minullakin on peukalo. Osaisinpa jo puhua sinulle, äiti!


Tänään käytiin taas lääkärissä. Lääkärisetä vaikuttaa mukavalta. Hän jutteli minulle! Ja äiti, sinä näytit niin onnelliselta hymyillessäsi lääkärille, vaikka tiedänkin sinun olevan hieman epävarma. Mitä mietit, äiti? Voisinpa lukea ajatuksesi.


En ole nähnyt isää vähään aikaan. Hänen lähtönsä sai sinut surulliseksi, miksi? Ei isää kannata surra. Hän löi sinua, etkö muista? Se lyönti sattui minuunkin. Kyllä me tytöt pärjätään ihan kahdestaankin. Minulla on jo vaaleat melko ohuet hiukset. Odotan sitä, että silittäisit päätäni joskus.


Äiti, miksi me oltiin taas lääkärillä? Et ollut tällä kertaa onnellisen näköinen, eikä lääkäri jutellut minulle. Äiti, lääkäri valehteli sinulle! Kyllä minä elän, vaikken osaakkaan puhua. Miksi itkit?


Kuuntelin koko yön hiljaa itkuasi. Kunpa voisin jotenkin auttaa! Mitä minun pitäisi tehdä? Muistatko edes, että olen olemassa. Taidat muistaa. Minua alkoi pelottaa kun kuulin että isä tulee takaisin.


Taas oltiin lääkärissä. Yritinhän minä varoittaa, että isä lyö! Äiti, et voi aavistaakaan miten minuun sattui isän lyönnit. Tuntuu etten ehkä jaksa, mutta mummin leveä hymy sai minut ajattelemaan, että tahdon vielä joskus maalata sen aurinkoisen ilmeen paperille. Voimme sitten antaa sen mummille joululahjaksi, eikö niin?


Äiti, miksi itket niin paljon? Sattuuko sinuun? Olet käynyt nyt lääkärissä useammin kuin ennen. Puhut pitkään ja vakavasti lääkärin kanssa. Äiti, onko jokin vialla? Ymmärsin, että puhuitte minusta. Älä kuuntele sitä lääkäriä! Hän vaikuttaa kylmältä ja sydämettömältä, vaikka ensin hänestä pidinkin. Ensivaikutelma voi pettää.


Äiti, kuulen taas sen lääkärin äänen, miksi? Äiti! Mikä tämä on? Mitä nyt tapahtuu!? Sattuu! Äiti!


Äiti, olen ihan kunnossa. Tarkkailen sinua, et itke enää. Minun imetty peukaloni jäi hieman liian pieneksi, enkä koskaan oppinut puhumaan. Ja mummilta jäi ainakin yksi joululahja saamatta, mutta ei se mitään. Voithan sinäkin maalata mummille, vaikka kuvan minusta, eikö niin? Mutta minä en silti ymmärrä. Äiti, miksi sinä teit abortin?

Selite: 
Sain inspiraation tähän eräästä aborttia koskevasta keskustelusta. Tämä on siis täysin fiktiivinen ajatus sikiön ajatuksista, älkää ottako kovin tosissanne. Tästä ei myöskään ilmeni omaa mielipidettäni asiasta. Vain tällainen tarina.
Kategoria: 
 

Kommentit

Todella erilainen. Oli pakko lukea surulliseen loppuun asti.

hmp. Henkilökohtaisesti miä en tykännyt loppuratkaisusta. Aborteissa ei ole mitään vikaa. tästä tulikin sitten kantaaottava teksti.

Jos tämän on tarkoituskin olla kantaaottava, niin ei siinä mitään, muuten olisi esim. keskenmeno ollut parempi vaihtoehto. Mutten puutu siihen sen enempää.

Kirjoitettu hyvin koskettavasti ja harvinaisesta näkökulmasta, varmaankin tämä on päätynyt useammankin suosikkeihin, sillä tämän kestää lukea useampaankin kertaan.

 

Käyttäjän kaikki runot