Tervetuloa 2000-luvulle

Runoilija 37973cf7f2a7cbe42bdf7d760c50f21b

nainen
Julkaistu:
10
Liittynyt: 14.11.2004
Viimeksi paikalla: 14.2.2019 16:21

Asuinpaikka: -
Syntymäpäivä:
23.4.2024
Facebook:

KIRJOITTELIN JOSKUS ENEMMÄNKIN, NYT PARIN VUODEN TAUON JÄLKEEN EHKÄ TAAS ENEMMÄNKIN.. ;)
  
Sähköpostilla minut saa kiinni, eli jos joku haluaa alkaa kirjoittamaan! =)  
 

Sanotaan että nuoret ja vähän vanhemmat ovat laiskoja nykyään. Mutta vaikka moni haluaisi kouluun, ei sinne helposti päästä. Joissakin kouluissa on tasoraja, mikä kertoo sen ketä kouluun pääsevät. Ja kun mieluisaan kouluun ei pääse, joutuu työttömäksi. Työtön on niin kauan kuin löytyy työpaikka (mihin ei tietenkään pääse, ilman koulutusta) tai opiskelupaikka. Vaihtoehtona on myös työnhaku kurssit, joista ei paljon hakua tulevaisuuteen ole.

Ennen kouluun pääsyä sitten ehtiikin miettimään mitä todella elämässään haluaa, mutta tarpeeksi kauan kun hakee kouluun ilman pääsyä, sitä alkaa uskomaan siihen mitä kaikki sanoivat sinulle jo ala-asteella. Ei yliopisto tai ammattikorkea koulu ole kaikille, sinne pääsyyn pitäisi olla viisaskin. Ja kun toiveet menevät kauemmas, alkaa jo uskomaan että ehkä kohtaloni on kaupungin puistossa pullo kädessä, huutaa rivoja ja tapella.

Sanotaan että tulevaisuudessa on tietyillä aloilla pulaa ja työntekijöitä tarvittaisiin kokajan lisää. Koulutukseen halukkaita ei aina valita kouluun. Onko se täysin soveltuva alalle, joka läpäisee koulun testit. Eikö erilaisempi ihminen voisi pärjätä. Miten voikin olla että nykyään kun haluaa rahaa, täytyy olla töitä. Mutta töitä ei saa ilman koulutusta ja kokemusta. Mutta entä jos ei saa koulutusta ja miten kokemusta voi edes saada ennen kuin sitä tekee. Mistä sitä kokemusta sitten oikeasti saa.

Vanhemmat ihmiset puhuvat aina, miten he tekivät jo 16-vuotiaina töitä ja muuttivat aikaisin pois kotoa. Vuodet kuluvat ja aika muuttuu, koko ympäristö tulee erilaisiksi. Kuinka moni nuori muuttaisi jo silloin pois kotoa, jos heillä olisi mahdollisuus saada jokin opiskelu- tai työpaikka. Jos nykyään nuorilla olisi mahdollisuus muuttaa pois kotoa (jos joku vuokranantaja suostuu vuokraamaan niin nuorelle oman kämpän). Tai, ainahan kuulee että: "kuusikymmentä vuotta sitten minä asuin alivuokralaisena vanhan pariskunnan luona" mutta nykyaikana ei saa edes paikkaa helposti alivuokralaisena. Jos nuorilla olisi oikeus päättää elämästään jo varhaisessa vaiheessa, niin eikö he huolehtisi? Elämä on muuttunut, ei kaikki ole enää samalla tavalla kuin aikaisemmin siis terveluloa tänne 2000-luvulle.

Selite: 
näinhän se nykyään menee.. Eli kiva 2000-luku.
Kategoria: 
 

Kommentit

voi jestas, tykkään aivan ehdottomasti! mie olen tässä miettiny tota kaikkea tässä jo jonkin aikaa ja nyt tuntui ko lukisit ajatuksiani. kiitos, suosikkeihin menee että voi sieltä sit muistella asioita. :>

 

Käyttäjän kaikki runot