Kuuntelin jään vonguntaa

Runoilija mamabeard

mies
Julkaistu:
10
Liittynyt: 10.4.2022
Viimeksi paikalla: 29.9.2022 9:39

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-



Jossain joskus nimimerkkini oli aitiparta (ääkkösten puuttuessa) ja englanninkielisenä vastineena mamabeard. Paino jälkimmäisessä. Ei parrakas äiti, vaan äidillinen parta. Netissä kaikki perustuu niin kauheasti mielikuviin. 

Runoilen sivustolla myös nimimerkeillä u roskala (vuodesta 2008) ja mika-markku. Tällä nimimerkillä proosallisempia tarinoita. Osa tarinoista siirretty u roskalan runoista.


   
   Proosallisten tarinoiden motto:

   "Kaikki rakkaus manipuloi ja taide on suurta propagandaa. Tämäkin."

   (mika-markku 19 04 22)
 

 

 
  Missään ei ulise ja vongu niin kuin pohjoisessa
  jään lujittaessa itseään pakkasyössä,
  tuuli puhaltaa Muonionjokea
  pyörteilee Kotasaarenmukan mutkassa
  taivuttaa puita

  Kuuntelen koivujen vastauksia
  jään paukkeelle
  narahduksia, rasahduksia
  mahlan jäätyessä niiden pienissä suonissa
  
  Tämä yö on kaunis

  Ehkä lähdin tänne vain paetakseni
  päästäkseni irti sinusta,
  mutta lähdin myös palatakseni täältä

  ja että irtipäästyäni
  näkisin paremmin
  ymmärtääkseni palattuani ratkaista
  vaikeat solmut

  saatuani etäisyyttä 
  tehdä päätöksiä 
  jotka liian pitkään olivat
  tekemättä 
  ja kaikki vain jatkui
  omalla painollaan

  Niin, ehkä lähdin paetakseni
  mutta sain mitä lähdin
  löytämään:
  jouduin kohtaamaan itseni
  kipeästi
  ehkä riittävän kipeästi
  ymmärtääkseni

  Valvoin ja kuuntelin 
  säpsähtäen
  railon repeämistä
  kaikuna kiirivää paukahdusta
  kuin ulisevaa eläintä olisi ammuttu,
  ja puiden sisällä repeäviä railoja
  
  Tänä yönä aivan yllättäen
  muisto siitä yöstä palaa mieleeni,
  ja kuinka hienoa olisi
  sanoa että
  asiat ratkesivat
  elämän solmu avautui

  Pohjoisesta palattuani se jatkui
  lähes kymmenen tukahduttavaa vuotta
  joiden kuluessa yhä syvemmin
  jouduin itseltäni hukkaan,
  varmaan jäädyinkin sisältä,
  koska en tehnyt sitä
  minkä ymmärsin
 
  Mutta ainakin hetken
  yö oli kaunis
  pohjoisen pakkasyössä:
  
  Kuuntelen paukahduksia, ulinaa ja vonguntaa
  tuulen puhaltaessa Muonionjokea
  pyörteillessä Kotasaarenmukan mutkassa,
  kuin eläintä ammuttaisiin
  tai iskettäisiin miekalla pimeässä

  Ja puiden sisällä repeäviä railoja
  mahlan jäätyessä niiden pienissä suonissa

  Tämä yö on kipeä ja kaunis










13 05 22. Muisto pakkasyöstä lokakuussa 2009 (ja seuraavana aamuna kirveellähakattu avanto). Väärinkäsitysten välttämiseksi tulkoon mainituksi, että tukahtumisen varsinaisena syynä ei voida pitää enkä pidä suhteen toista osapuolta, vaan omia vääriä valintojani ja niiden seurauksia. 


  
 
oletus
Kategoria: 
 

Kommentit

Upeaa kerrontaa ja hyvin raikkaan oloisia kuvia. 
Hienoa kuvien kera 
Vavahduttavan kaunista on tämä tekstisi. 
 

Käyttäjän kaikki runot