Koti

Runoilija Kynsilaukka

nainen
Julkaistu:
7
Liittynyt: 8.10.2003

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

 

Lumisen, kylmän maiseman keskellä loistaa valoja. Valaistu pihakuusi ja ikkunoista tulviva valo tekee olosta turvallisen. Majakan valo lakaisee tienoon ja saa maiseman näyttämään talven satumaalta. Kuljen kauniista, takorautaisesta portista, polku on reunustettu jäälyhdyillä, jotka hehkuvat lämpöistä valoaan.

Jykevää ovea koristaa tuuhea havukranssi johon on solmittu joulunpunainen, leveä silkkinauha. Astun sisälle hämärään kotiin, keittiössä tuoksuu Lasagne; valkosipuli, parmesaani, jauheliha, tomaatti. Ruokapöydälle on asetettu jouluomenia koriin.
Olohuoneen nurkassa loistaa värikäs kuusi. Stereoden neonnumerot kiiltävät pimeydessä, sammutan stereot ja kiipeän narisevia portaita yläkertaan. Portaikkoa koristavat valokuvat: Majakka, tumma hevonen haassa, kallioranta, vanha mies ja pieni tyttö syövät jäätelöä. Ikkunasyvennyksessä nukkuu kaksi kissaa, harmaa ja punainen, toinen toistensa päällä, hohtavan joulutähden alla.

Lastenhuoneen ovenraosta kajastaa lempeä valo, kuuluu hiljaista musiikkia. Yövalo heijastaa seinille kauniita kuvia. Pikkuinen tyttö nukkuu prinsessavuoteessaan, puristaen tiukasti sitä kaikkein rakkainta pehmolelua. Vauva katselee lumoutuneena kiiltävää mobilea, ei unesta tietoakaan, vaikka nukuttaja on jo nukahtanut keinutuoliin, pinnasängyn viereen. En viitsi herättää väsynyttä enkeliäni, vaan nostan vauvan vuoteestaan ja katselen jäistä ulappaa, joka hohtaa kuun ja majakan valossa.

Selite: 
Pieni pala minua, hyvin henkilökohtainen kertomus kodista jonka haluaisin.
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot