kaksi rumaa ankanpoikasta

Runoilija shinju

nainen
Julkaistu:
10
Liittynyt: 26.12.2006

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Älä usko. Älä toivo. Älä rakasta.
 

Olipa kerran kaksi rumaa ankanpoikasta. He olivat parhaita ystäviä ja leikkivät yhdessä, huolehtivat toisistaan ja taistelivat julmaa maailmaa vastaan.

Eräänä päivänä rumat ankanpoikaset huomasivat kasvaneensa isoiksi. Toisesta oli tullut tavallinen ankka, mutta toinen olikin muuttunut upeaksi, kauniiksi valkeaksi joutseneksi!

Kaunis joutsen huomasi lammen toiset joutsenet ja ui heidän luokseen. Ankka seurasi perässä. Kaunis joutsen löysi vihdoin oman paikkansa ja oli onnellinen, mutta vaikka joutsen yritti saada ystävänsä sopeutumaan joukkoon ei ankka ollut onnellinen.

Pian tuli syksy ja joutsenet ja ankka päättivät lähteä etelään. He nousivat ilmaan yhdessä ja aloittivat matkan. Joutsenet olivat kuitenkin paljon nopeampia kuin ankka ja ankka jäi jälkeen. Niin kokematon ankka oli lentämisessä että hän eksyi ja laskeutui eräälle lammelle.

Nälissään, kylmissään ja kuoleman väsyneenä ankka nukahti rantaheinikkoon. Mutta yöllä tulivatkin ensimmäiset pakkaset ja ankka jäätyi kiinni ja kuoli näkien unta ystävästään kauniista joutsenesta.

Selite: 
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot