Otrohet?

Runoilija PikeK

nainen
Julkaistu:
10
Liittynyt: 25.3.2009

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Mielenvirran tyhjentäjä. Oman tiensä kulkija, kenenkäs muun. Ex-ruotsinsuomalainen, hukassa molempien kielten välissä. Kummalla ilmaista itseään. Lyhyttä, iskevää, suoraan asian ytimeen. Siinä haasteeni sekä sopivan kielen, vivahteita, löytäminen.
 

Lämnar lampan tänd.

Släck den om du går..

Allt har varit solklart tills nu.

Bestäm dig. Hur vill du ha det. Den andra, mig eller båda. Är det en tredje?

Kompromissa? Särboende. Vad menar du? Har någonting förändrats? Se på mig, tala till mig. Lyssna på mig. Undanflykter..


Du är alltför dyrbar för oss för att förloras, även som vän. Jag valde hela paketet – dig, mannen.

Kommer du ihåg löftet jag gav dig, stå vid din sida i vått och tort, yr och skur.

Gör vad du innerst inne känner. Jag vill inte alls att du skall förändras, neka en del av dig.

Snälla, enda jag ber om - ärlighet oss emellan.

Lek inte med mina känslor, förringa mig inte.

Sanningen, tack.

Selite: 
Poistin kokeiluni englanniksi. Ruotsi tuntuu omalta. Kiitos, kiva kuulla että kieli on säilynyt samantyylisenä, käyttämättömänäkin.
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot