Pertti kuunaan-sairas

Runoilija Sitruunatee

mies
Julkaistu:
10
Liittynyt: 7.11.2006

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Aurinkokin paistaa vaikkei sitä näy.
 

Tohtori huoneeseen halusi, kätteli Pertin kuunaan-sairaan
Punat silmäsi, vilut totesi, partaansa latinat pärisi, reseptin Pertille ojensi,
Pertti vilusta tärisi,
kiitoksensa kärisi, tyyristä lystiä: märisi

Pertti rohdoille asteli, tyttö miekkosta katsasti, sairaaksi hänkin tajusi,
ääntään alensi, hyllystä avut hamusi
pussiin pani ja pussin miehelle työnteli

Mies vain permantoon lakosi
väki hätäsi, kyydissä puhelin pirisi
miekkonen tultava hakemaan, heti!
Kuski saita tuli, huulipartaansa pureksi, hampaansa viiksiin ulotti,
kyllä hoidolle kipeän saattaisi, mutta maksut kunnalta perisi

Siellä viikset miekkoselle
hengitystä helpottaisi, hapet verille veisi;
Perttiä virvottaisi, terveiden kirjaan kirjoittaisi
poro vain tielle kapusi

Eläintä kuski kavahti, sarvipään eessä käänteli, rattia väellä puristi: kaatui kärry, metsään mentiin; taju sairaalle palasi, autosta vaivainen pakeni, pientareelle nukahti Pertti

poro metsässä nelisti, terveys hirvasta hiveli, mutta marras paikoille paineli,
tiedottomat käsitti, kalman kunnaille talutti,
ja sielut taivaille tarjosi

Päivät öiksi pimeni,
salolta myyrät yhdytti, metsäkanat häikäsi,
udut nurmilta puhalsi

kuolo kiviä kullalla kirjaili

Selite: 
En tiedä kannattaako tälle linjalle lähteä, mutta antaa mennä vaan, kun on kerran lähdetty!
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot