Nokkava

Runoilija b09121a9e6f3f3311eda7ee36d50a1b4

mies
Julkaistu:
10
Liittynyt: 21.4.2007
Viimeksi paikalla: 7.3.2018 20:11

Asuinpaikka: 89fe48e400ddef12d6344cf4dbef39e9
Syntymäpäivä:
29.3.2024

Muuan vaan, tavallinen entisajan kansakoulupoika. Toisinaan vaan joitakin oivalluksia, myös joitakin outouksia jostakin jo niin entisaikaisesta maailmasta, olematta mitenkään enempää omaelämäkerrallisia. Jotain huumorin puolta siinä kuin myös vakavaakin runoilua; enimmäkseen jotakin mutkikasta murteella, mutta toisinaan yleiskielelläkin, mukana tietysti jotain päällimmäistä siinä kuin myös pohjimmaistakin, tai sitten muuten vaan jotain piilotettuja ajatuksia; muuten vaan jotenkin ihan liian mutkikkaita. Kyselijöille vastaan periaatteella, kysytään mitä kysytään, vastataan mitä vastataan, mutta kaiketi sitten aina sopii kuitenkin kysyä ennemmin kuin koettaa arvailla ties mitä vaan puutaheinää. Tietenkin kuvioon kuuluvat myös sellaiset runot, joita kukaan ei ymmärrä, eivätkä liian tosikot erityisestikään. 024332421 , 0405513515.
 
  1. Oleks sää leuhka
  2. taik muute
  3. vaa
  4. nokkavas.
  5.  
  6. Mitäst jos jättäisit
  7. sen
  8. nokankoputtelus
  9. linttutte hualeks.
  10.  
  11. Tol korpilki on niim pal
  12. mallikas klyyvar
  13. et
  14. kyl sää sen kans
  15. jäät nokaverran toiseks.
  16.  
  17. Sattenkaarelki
  18. on
  19. oma suuntas
  20. ja kyl se siäl pysy
  21. vaikkei sun nokkas
  22. sen suuntta osottais.
  23.  
Selite: 
Kaikil nokkavil eikä kenelkä erikses.
oletus
Kategoria: 
 

Kommentit

Tälläsen svolaisen klyyvarin omistajalla vie vähän aikaa kääntää omalle kielelle, mutta sitten tämä runoihanuus vie kyllä mukanaan...huumoria ja sanataituruutta sopivassa suhteessa! Nam!!!

mietin tätä runoa kirjakielellä ja totesin että vaikka ajatus toimisi sittenkin tämä murrevaihtoehto paras! hyvä runo!
KIITOS!
Siinä ongelma, toimiiko sama ajatus murteella kuin myös yleiskielellä.
minusta tässä tämä murre, ainakin mulle, antoi ilon pilkahduksia, koska niin kaunista.
No mut tämä on hauska, et on hauska.
 

Käyttäjän kaikki runot