Ulkomaalainen Runeberginkadulla

Runoilija has14

mies
Julkaistu:
7
Liittynyt: 13.12.2012
Viimeksi paikalla: 6.4.2022 16:50

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Elän ON/OFF perjaatteella.
 

Ulkomaailaisena kävelytien päällä kävelen.

Runebergin kadulla Suomenkieltä sanelen.

Kitos.
Tällä kiitetään ja tämä on sen rauhan siitos.

Ole huva.

Tällä Kuitataan kiittämistä ja on sen siitoksen
vastakaiku.

Anteksi.

Tällä Pahoitellaan ja sitä rauhaa aloitellaan.

Mita kulu?

Tällä tutustutaan ja rauhan nimellä jutustutaan.
___
Voi kuinka tämä kieli on kaunista!

Miksi sen rikkautta kukaan ei meikäläisistä käynnistä!?

Voi kuinka tämä kieli on pehmeää ja surullista.

Voi mitä kaikkea nämä sanat ovat nähneet ja kokeneet.

Lännestä o:n ja u:n välisiä kirjaimia saaneet.

Idästä taas hassuja kirjaimia panneet.

Se on vain niin ihmmeellistä,
miten kansa saa surullisesta väännettyä iloista.

Se on vain niin ihmeellistä,
miten kansa saa surullisesta käännettyä rakkautta.

Selite: 
Halusin, jotain uutta luettavaa. Toivottavasti olen sen uuden tänne keksinyt. Toki uuden tuomisen prosessi on jatkuvaa...
Kategoria: 
 

Kommentit

Tämä runo osoittaa, että tiedät, mistä kirjoitat ja sen takia tämä on hyvä. Antaa erilaisen näkökulman suomen kieleen. Runon loppu tuo syvällisyyttä runoon.

 

Käyttäjän kaikki runot