PALI PIÄNI

Runoilija Hilma

nainen
Julkaistu:
10
Liittynyt: 28.8.2003

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Yrittä otta sanoi kii, niputta niit ja... vaa tuule ne viävä, arjes hukkuva...
 

Näi vaalette al ova valtakunnallise asia kovaste tapetil, mut mää orota näilt paikallisilt päättäjilt kauaskantossi ja pikassi päätöksi.
Mää ole viimäs syksysest saakk ollu töis alle kouluikkäste paris ja nähn, kui piukas ja tiukas toimita päeväkoris ja ryhmäperhepäevähoeros. Lapse joutuva olema suuris ryhmis. Leikitä tilam puutten tähre myäs eteses. Päeväunei nukuta tilas, mihe ei muut mahr, kon nee sänky ritirintasi. Täsä o vaa osa tilam puutte tuamist näkyvist vaikeuksist. Näkymättömist puhumattakka. Kosk ryhmä ova suurentunne, o myäs hoitajitte tyä lissäntynny ja tyäaik mene melkke pelkästäs perusasiois. Askartelul ja muul luaval ohjatul toiminnal ei tahr löytty aikka. Niitte suunnittelu jää helposte tyäaja ulkopualel tehtäväks. Kuiteski sitä haluis, etei ain olis kiiru. Ei kellä. Vähimmä sil piänel ihmisalul, mikä o herätet hyvinki aikasi aamul ja kuskat hoitto.
Tänä talven ova erityiseste alle 2 vuatia tarvinne hoitopaikka. Sitä ennakoire kaupunk taanno päätt maksa kuntalissä kotti jäävil piänte laste vanhemmil. Saa nähr, kui käy. Mul ittel o semne kutin, etei monttaka käyttäjä elokuus kuntalisäl ol. Nuaril, alle kolmekymppisil vanhemmil, o tänä päevän suur risk jäär tyästäs poijes. Harval eres o vakituist tyäsuhret. Kaikk kehitty kans semmost vauhti, et helpost putto kelkast, jos o tyäelämäst poijes vaikk vuarenki. Lisseks monel o lainoi, mitä ei makset koton olemal. Pali o myäs yksihualtaji, mik taisteleva oma jaksamises rajamail. Tänä päevän hoittoho tule myäski lapsi sosiaalipuale lähettel, erilaisist syist. Koto-olois o jotta semmost, et o lapse etu pääst osaks päevä muuhal. Myäs vanhemppi see autta jaksama.
Minust o kovaste positiivine asi, et Laitlas o pali piäni. Ja nuari vanhemppi, joil o töit. Kovaste hiano o myäs, et uus hiano koul o tekkeil. Mut… onk enne joku asi tullu tehty hyvi ja tarppeks äkki, ko sitä o valmistellu tyäryhm? Asiantuntevi hee onneks taitava ol ja siks määki luata, et Laitlas löyretä ratkasu päevähoero tilan puuttesse. Ja saaram pittä kaikk ikäryhmä vauvast vaarihi omas kunnas.

Selite: 
kolumni Laitilan Sanomiin... piti olla pe 15.4. mutta ilmestyykin vasta ti 19.4. lehdessä.
Kategoria: 
 

Kommentit

Mukavalla murteella tehty pakina päivähoidon ongelmista:)

 

Käyttäjän kaikki runot