Ensirakkaus

Runoilija Väpäkkä

mies
Julkaistu:
7
Liittynyt: 29.8.2009

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

 

Kun rakkaus sydämeen rantautuu
kerran ensimmäisen,
ensin turhaan rannan hiekkaa hyväillen,
sitten jo aaltoina vaahtopäin myrskyten,
on ihmisparka pieni ja heitteillä.

Vaan, siinä myrskyssä kelpaa lasketella
tulessa lämmitellä: on vain hetket ja hetket
jotka syöpyvät syvään ja hengittävät iholla
JA nostavat elämää ylemmäs ja ylemmäs.

Tulee lyhyt aika kaipausta, jolloin odotus
on tuskaa, levotonta miltei mahdotonta.
Vaan päivät vaihtuvat kuitenkin ja hän
tulee takaisin vihdoinkin!

Mutta, ennen kuin ehdit edes hengähtää,
koskettaa häntä, on kaikki jo ohi.
Ei selityksiä, ei pahoitteluja, kylmästi poikki.
Putoa ja putoat, hätäännyt ja lamaannut

Ajattelit, että ajan virta nuolee haavat
ja parantaa ne,
mutta sydämesi ei ajatuksistasi piitannut:
On mennyt kolme vuosikymmentä
ja vielä voit tuon kaiken tuntea
tuoreena kuin rakkaussäilykepurkista avattuna.

Selite: 
Niin paljon ajan virta säilyttää
Kategoria: 
 

Kommentit

Vahvaa tunnekuohuntaa kuin vain ensirakkaus voi olla.
Hauskaa syntymäpäivää!

ihana runo!

 

Käyttäjän kaikki runot