Universumin huoltomies

Runoilija Artaud

mies
Julkaistu:
3
Liittynyt: 22.12.2005
Viimeksi paikalla: 29.7.2022 12:26

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Minulla unohtuu valitettavan usein kirjautua muutamaan viikkoon ja valitettavasti unohtelen myös tasaisesti vastata viesteihin ja kommentteihin. -___-' Huh, enpä ole aikoihin käynyt täällä. Onpas angstisia ja kamalia nuo omat kommenttini, täytyy korjailla niitä kun kerkiän. Tulin lisäämään uuden runon! -Artaud 25.01.2009
 

Viisaat tietävät sanoa
jokainen koneisto kaipaa joskus huoltoa
Mikään systeemi ei ole poikkeus
ei edes maailmankaikkeus

Toisinaan taivaan kattokin vuotaa
joskus tähdet suistuvat raiteiltaan
Ajan kellokoneistoon joutuu hiekkaa
Yö ja päivä vaihtavat paikkaa

Miten estää kaikkea käsiin hajoamasta
maailmaa kaaokseen vajoamasta
Ei hätää, apu on jo saapumassa
Huoltomies universumin on aina ajoissa

Pakissaan kantaa hän työkalua monenmoista
Tällaista huoltomiestä et olekaan nähnyt toista!

Vasaralla ja nauloilla taivas paikataan
On maanjäristyksen voima käsivarsissaan
Universumin reunasta ottaa tukea ja ponnistaa
ja näin sorkkaraudalla tähdet radalleen kampeaa

Vaan käydessään suurimman kellon eteen
On askeleensa keveämpi auringon säteen
Herkkää koneistoa tutkii, tarkkailee
Pakistaan maailman tarkimmat pinsetit valitsee

Rattaiden keskelle kätensä ojentaa, ongelmaa kohti kurkoittaa
Pelkkä hiekanjyvänen rattaissa ajan kulkua haittaa!
Pinsetit hienot ja käsivartensa pitkä kuin asteroidivyö
Kohta hiekanjyvänen on poissa, eikä päivä ole enää yö

Universumin huoltomiehen työpäivä ei pääty koskaan
Aina jossain on putki tukossa tai jokin paikka vuotaa
Vaan jos apu ei heti saavu, älä malttiasi menetä
Kahvitauolle on joskus jokaisen huoltomiehen päästävä

Selite: 
Tämä tuli päähän vähän oudosti.. olin menossa hakemaan kahvia ja tsiigailin ilmapuntarin koneistoa. Äkkiä tuli voimakas tarve päästä piirtämään, vaikka en tiennytkään mitä halusin piirtää. Etsin kynän ja paperia ja annoin sauhuta. Huomasin piirtäneeni huoltomiehen jolla oli valjaat ja työkalupakki. Sitten alkoi jo teksti pakottaa päässä ja menin koneelle kirjoittamaan. Melko kauan tuossa meni vaikka mielikuvat olivat selvinä päässäni. Kenelle jumalat soittavat kun taivas vuotaa? Universumin työmiehelle tietysti.
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot