Joulu

Runoilija Jemii-

nainen
Julkaistu:
10
Liittynyt: 21.12.2005

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

 

Niin pieni ja viaton. Se suloinen lapsi tuijotti ikkunasta ulos. Lumi leijaili kevyesti katulampun valon lävitse, tähdet loivat omaa pehmeää valoaan kuun kanssa hiljaisen kaupungin ylle. Tyttö painoi nenänsä ikkunaan ja henkäisi. Ikkunaan muodostui huuruinen ympyrä, johon tyttö hentoisella sormellaan piirsi pienen sydämen. ”Mitä sinä haaveilet, lapsikulta?” äiti kysyi ja istuutui sohvalle silittämään tytön päätä. Lapsi kohautti olkiaan ja käänsi hymyilevät kasvonsa äitiinsä päin. ”Koska pukki tulee?” hän kysyi. Äiti naurahti: ”Aivan kohta. Malttaisit vain odottaa vielä hetken”.

Tyttö nyökkäsi ja hyppäsi pois sohvalta, lähti kävelemään kohti keittiötä. Hän käveli kahden suuren oven ohi ja kääntyi kolmannesta sisään. Oikealla puolellaan hän näki jääkaapin, edessäpäin oli suuri, puinen pöytä, jota kohti tyttö päättäväisin askelin käveli. Houkutteleva piparikori oli juuri sopivasti käden ulottuvilla, kunhan vain vähän varvistaisi. Tyttö ojensi kätensä ja tarttui piparikoriin, joka rämähti lattialle. Samassa hän näki välähdyksen keittiönpöydän yläpuolella olevasta ikkunasta. Hän jähmettyi paikoilleen, tuijotti vain. Mikä ihme se oli?

Toinenkin välähdys. Suuri, puinen, porojen vetämä reki laskeutui ikkunan toiselle puolelle. Reestä nousi ylös punapukuinen, parrakas mies. ”Joulupukki” tyttö henkäisi. Hän kiipesi äkkiä tuolin päälle, siitä pöydälle ja tuijotti silmät pyöreinä ulos. Joulupukki astui lähemmäs ikkunaa. Hän heilutti kättään tytölle ja tyttö, ensin epäröiden, avasi ikkunan. Joulupukki nosti hänet ulos ikkunasta ja kysyi: ”Haluatko, että näytän sinulle jotakin upeaa?”. Tyttö nyökkäsi aivan sanattomana, kun joulupukki nosti hänet rekeen, syliinsä istumaan. Tyttö puristi tiukasti reen reunoja, joulupukin käskiessä porot liikkeelle.

Lumen peitossa oleva, valkoinen maa kiisi heidän ohitseen vauhdilla, lopulta jääden alemmas ja alemmas. He kulkivat todella nopeasti taivaan halki, lumisateen väistyessä heidän tieltään ja luoden polun heidän eteensä. Monet pienet lumihiutaleet tanssivat heidän ympärillään, tuulen soittaessa kauneinta joululauluaan. Tyttö kurkisti varovaisesti alas ja näki tuhansien talojen loistavan jouluvaloillaan. Hän huokaisi syvään, se oli upeinta, mitä hän oli koskaan nähnyt.

Reki alkoi pyöriä ympäri. Lumihiutaleet villiintyivät ja muodostivat pyörteen heidän ympärilleen, reen pudotessa alemmas. Tyttöä ei pelottanut ollenkaan. Hän tiesi, ettei mitään kävisi. Hän nauroi, hymyili upeaa lapsen hymyään paljastaen pikkuruiset, lumivalkoiset hampaansa. Tyttö huomasi joulupukin kadonneen, reki haihtui hiljalleen hänen altaan ja lumisateen peittämä maisema muuttuikin tyhjyydeksi, rauhalliseksi hiljaisuudeksi, jonka kuitenkin pian rikkoi äidin heleä nauru ja joululaulujen suloinen sävel.

Tyttö hätkähti hereille. Hän katsoi ikkunasta ulos ja näki kirkkaan jouluaamun. Hän nousi ylös sängystään ja juoksi olohuoneeseen äitinsä luokse. ”Huomenta, kulta! Nyt on joulu!” äiti hymähti ja tanssahteli joululaulun tahdissa. Tyttö hymyili leveästi. Hän hyppäsi äitinsä kaulaan ja halasi lujasti. Äiti naurahti. Tyttö painoi huulensa hänen korvalleen ja kuiskasi hiljaa: ”Koska pukki tulee?”.

Selite: 
Kirjoitin tämän joskus jouluna, laitoin tänne silti...
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot

Runoilija Runon nimi LuontipäiväLajittele nousevasti Kommentteja Kategoria
Jemii- Nimetön 20.12.2009 1 Runo
Jemii- Nimetön 20.12.2009 0 Runo
Jemii- Nimetön 20.12.2009 0 Runo
Jemii- Nimetön 20.12.2009 1 Runo
Jemii- Päivä 19.4.2006 0 Runo
Jemii- Haavoja 19.4.2006 1 Runo
Jemii- Joulu 19.4.2006 0 Runo
Jemii- Hyvästi taas... 19.4.2006 1 Runo
Jemii- Nimetön 14.1.2006 2 Runo
Jemii- Kevät 14.1.2006 0 Runo