Pekka ja puukuja, keväästä kevääseen molemmat

Runoilija Kissamies

mies
Julkaistu:
10
Liittynyt: 30.10.2005
Viimeksi paikalla: 3.6.2023 17:51

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
30.11.1965

Löysin luovan puoleni vasta näin vanhempana ja muutamien kovien kokemusten jälkeen. Runoni liittyvät aina jotenkin mun elämään. Koska myös digikuvaan niin tulevaisuudessa tarkoituksena tehdä joku kuvallinen runojulkaisu muodossa tai toisessa.
 

Sait elää elämän, jolla on monia yhtymäkohtia luonnon oman kiertokulun kanssa.
Synnyit keväällä yhdessä tilamme koivuvaahterakujan kanssa, kuten luontokin herää uuteen kasvukauteen, pienenä varreltasi, mutta täynnä elinvoimaa. Vanhempasi juurruttivat sinut syvälle maatilan multaviin maihin.
Sait elää lapsuutesi ja nuoruutesi rakastamassasi ympäristössä ja kasvoit vanhempiesi hoivissa, kuten kasvit kasvavat maaäidin povessa, juuriltaan vahvoiksi ja korreltaan elämän tuulia kestäviksi.
Opiskeluaikanasi ja työurasi alussa kehityit nopeasti kuin rypsipelto kukkiessaan valmiina siirtämään oman kokemuksensa ja tietonsa uusille sukupolville. Helsinki ei kuitenkaan ollut se paikka jossa halusit olla elämäsi vaan toteutit oman nuoruuden haaveesi ja pääsit maatalousoppilaitokseen opettajaksi. Ahlman oli kotini, paikka vailla vertaa, kuten eräs oppilaasi laulun sanoin kuvaili omaa opiskeluaikaansa ja luulen että olit samaa mieltä hänen kanssaan. Totta kai Ahlmanin, varsinkin rehtorikauteesi mahtuu myös vaikeita aikoja mm. maatalouskoulutuksen rakennemuutoksen ja yksityisen koulun niukkojen taloudellisten resurssien takia. Hoidit kuitenkin tehtäväsi kunnialla ja jätit koulun hyvässä kunnossa seuraajallesi.
Saitkin toimiessasi opettajana nähdä, kuinka kylvit oppilaisiisi tiedonhalun siemenen. Vaikka maakunnassa entiset oppilaat ovat varmaan unohtaneet paljon opiskeluajastaan Ahlmanilla niin sinut he muistavat aina. Osan näistä entisistä oppilaistasi sait nähdä kehittyvän eturivin viljelijöiksi omilla paikkakunnillaan.Työurasi sivussa ehdit myös kasvattaa oman perheesi sekä toimia käytännön viljelijänä kokeillen uusia asioita ja menetelmiä maanviljelyksen erityisesti kasvinsuojelun polulla.
Kuten luontokin syksyllä kuihtuu, kuihduit myös sinä vakavan sairauden tehdessä tuhoaan ennen niin reippaassa ja terävässä ihmisessä. Myös maatilallemme vievä koivuvaahterakuja kärsi kanssasi.
Elitkin ns. täyden kierroksen eli maanpäällinen elämäsi alkoi ja päättyi kevätauringossa, kuten myös veljesi puukujanteen. Elätte molemmat aina meidän tänne jäävien muistoissa ja jokainen tuleva kesä muistuttaa meitä Pekasta ja puukujanteesta

Selite: 
Niin, muistokirjoitus isälle puhukoon puolestaan.
Kategoria: 
 

Kommentit

Otan osaa vielä näin vuosienkin jälkeen <3
 

Käyttäjän kaikki runot