Jälleensyntymä

Runoilija frater Gestas

mies
Julkaistu:
5
Liittynyt: 20.12.2009

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

 

Olen läpi tuhannen kuoleman vaeltanut
lauluni tuhannelle yölle laulanut
tuhannesti uneen viimeiseen kääriytynyt
aina uuteen aamuun huutaen herännyt

tuhannen kaupungin kaduilla olen leikkinyt, iloinnut
olen viereillä ilotyttöjen baareihin juopunut,
jo tuhannesta menneestä liekistä luopunut
tuhannen meren laineita seilannut
kenties aaltoja punaisiakin kyntänyt

Olen tulisessa solassa taistellut,
vierellä Leonidaan nauraen kaatunut
olen salamoivan Kaanin nuolista haavoittunut
muurilla Hadrianuksen kuiviin vuotanut
portit Wienin verelläni kastellut
kera Alarikin ikuiseen kaupunkiin marssinut
nimeen Aleksanterin tappanut
ja aroille idän syvään jäätynyt

kivisissä temppeleissä olen lauluni yölle laulanut
tuhannet loitsuni salaiset lukenut
mysteerien maljasta aina uudelleen juopunut
jumalten verta maailman haavoista maistanut
edessä tuhannen jumalan selkäni suoristamalla kumartanut
uhrini paasille kivisille kantanut

tuhat kuolemaa olen jälkeeni jättänyt
tuhat taivalta maista vaeltanut
tuhat kuoleman monumenttia
kivisten paasien alle mädännyt

jälleensyntymä, vain uusi kuolema
laulu uuden elämän, vain varjo pitkän yön

Selite: 
Kategoria: 
 

Kommentit

Pitkä on runosi taival historian siivin, levittäen eteen näkymän soturin silmin.

Pitkä on runosi taival historian siivin, levittäen eteen näkymän soturin silmin.

 

Käyttäjän kaikki runot