ystäviä ikuisesti? III

Runoilija Maree

nainen
Julkaistu:
10
Liittynyt: 16.6.2005

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Kehittäviä kommentteja kiitos. :)<3
 

Olin ihmeissäni tapahtuneesta, miten ihmeessä Lauri tiesi tapahtuneesta? Ja miten ihmeessä Lauri oli käyttäytynyt tuolla tavalla? Olin omissa maailmoissani koko loppu tunnin ja kun kellot soivat lähdin Tean kanssa luokasta.
Menimme aulaan istumaan ja juttelemaan. Lauri tuli köksänluokasta ja tuli istumaan Tean viereen. Olimme hetken hiljaa. Yhtäkkiä Lauri ottii Teaa kädestä kiinni ja nousi ylös. Tea nousi ylös ja pyysi odottamaan hetken aulassa. Tea ja Lauri menivät ruokalaan istumaan ja juttelemaan. Olin taas aivan ihmeissäni, mutta toisaalta olin iloinen.
Kun Tea ja Lauri tulivat takaisin, Tea hymyili. Hymyilin Tealle ja vinkkasin silmää, Laurin huomaamatta. Tea ja Lauri seisoivat edessäni kuin oikea pari, Lauri oli Tean takana ja piti lanteilta kiinni, leuka tean olkapään päällä.
Kun kellot soivat tunnille, Lauri lähti kävelemään käytävää pitkin toiseen suuntaan, ja me lähdimme musanluokkaan päin. Huh, enää kaksi tuntia koulua, huokaisin.

Tunnit etenivät hitaasti. Kun kellot soivat vihdoinkin, olin iloinen. Pääsisin Tealle ja pitäisimme hauskaa.. Puimme takkimme päälle ja lähdimme kävelemään kohti ulkoovea. Tea kysyi olisiko mahdollista jos, kävisin eka kotona, ja tulisin vasta sitten. Sanoin että miten vaan, ja halasimme lähdön merkiksi.
Kotimatkalla mietin Teaa, hän salasi ihan varmasti jotain, mutta eiköhän hän vielä sen kertoisi. Kotiin päästyäni, vein koiran ulos ja annoin veljelleni tarkat ohjeet koiran ruokintaa varten.
Itse lähdin kävelemään hiidenrantaan, Tealle.
Käveltyäni monta kilometriä, saavuin Tean kodin ovelle. Siinä punaisen ulko-oven edessä, epäröin. Entä jos Tealle on käynyt jotain taas.. Tai mikä pahinta jos Tea olisi hyljännyt minut, epätoivo valtasi minut. Koputin kolme nopeaa kopotusta ja Tean äiti Heli avasi oven.

"Hei Marika!"
- "Päivää! Olisko Tea kotona? "
"Juu, onhan hän yläkerrassa. Mites sulla on koulu menny?"
- "Ihan hyvin, kiitos kysymästä."
Tean äiti väistöi ja päästi minut sisälle. Tean ihana koira Pimu tuli ja haisteli vähän aikaa, silitin koiraa ja aloin kiipeämään eteisestä johtavia rappusia ylöspäin.
"Hei Marika, Tealla on muuten vieraita. " Tean äiti huikkasi ja hymyili.
Astelin rappuset ylös saakka ja Tean huoneen ovella epäröin uudestaan. Ketä siellä mahtaisi olla Teani kanssa? Uusi ystävä? Serkku?
Koputin oveen kahdesti ja astuin sisään. Huoneessa odotti minua yllätys. Tea istui ilman paitaa sängyllään, Lauri makasi sängyllä ilman paitaa, pelkillä mustilla boxereilla. Tea ja Lauri suutelivat, eivätkä olleet kuulleet koputustani.
Tea säikähti ja irtautui Laurista nopeasti. Lauri oli hämillään. Kävelin Tean luo ja halasin niinkuin meillä oli tapana. Tea ihmetteli kun en sanonut mitään. Mitä edes olisi pitänyt sanoa? Onnitella tai toivottaa hyvää loppu elämää?
Istuuduin nojatuoliin ja heitin Tean paidan lattialta Tealle. Tea otti kopin ja puki paidan päällensä. Lauri nousi ja käveli vessaan vihaisen näköisenä.
Tea ei sanonut mitään, katsoi vain ulos ikkunasta. Mielessäni pyöri useita kysymyksiä. Seurustelivatko Tea ja Lauri? Kauan sitä on jatkunut? Entäs meidän ystävyys? Oliko Lauri lyönyt Teaa`? En viitsinyt kysyä mitään, istuin vain ihan hiljaa.
Lauri tuli huoneeseen ja istuutui Tean viereen.

Selite: 
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot