Vettä keuhkoissa

Runoilija nurinkurinen

nainen
Julkaistu:
10
Liittynyt: 28.8.2010

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Yksi on niin väsynyt.
 

Silvottujen unikuvien ja
surusta savuista ilmaa pyörittävän tuulettimen ohi
hän raivasi kulkunsa näkökenttäni reunalle
ja sieltä huuteli iltapalalle
tai katsomaan parvekkeelta pudonnutta nuorta paria

Hänen päitä katkovasta huolestaan
punoin itselleni ihoa kutittavan ja raapivan viltin
pitämään syksyn ikävää ulkona
Varkain se kuitenkin löysi tien keuhkoihini

En jaksanut nousta aamuisin
kun henki ei kulkenut

Hän kertoi löytäneensä syyn jaksamattomuuteeni:
katon rajassa lentelevä yöperhonen
varmasti kantoi mukanaan tuberkuloosin
tai jotain muuta, johon sata vuotta sitten olisin ainakin kuollut
Kärpäslätkineen huiski sitä puolisokeana
osaamatta pelätä sen mielipuolisuutta

Ainoa selkeä tunne sisälläni
(tukehtuminen iltaisinaamuisinainamyöskelloneljänaikaan)
oli lähellä pudota kahtena osana nurkkaan
Yhdessä sen kanssa harjoittelin valehtelemista peilin edessä

"Se on kuollu jo"
sanoin,
ja sitten äiti tahtoi tappaa perhosen
Käperryin vilttiini kuluttamaan ikävää
ja katsoin veritekoa, joka ei noussut otsikoihin

Selite: 
Osan tästä olin kirjoittanut jo vuosi takaperin, mutta pelkästä muutamasta säkeestä olikin hankala saada aikaan kokonainen runo.
Kategoria: 
 

Kommentit

mielestäni.. toi lopetus on paras mahollinen. hieno runo ja todellakin monta tulkinta mahdollisuutta, aivan varmasti.

Hieno ja erilainen runo. Tulkintamahdollisuuksia on varmaankin monia. Pidän imperfektin käytöstä ja symbolisista merkityksistä. Hyvä! :)

Olipa mielenkiintoinen runo, teki heti mieli lukea uudestaan. Todella vahva tunnelataus ja taitavasti kirjoitettu.

 

Käyttäjän kaikki runot