Pieni poika

Runoilija Amani

nainen
Julkaistu:
10
Liittynyt: 12.7.2004

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Melkeinpä kaikki ´runoni´ovat otteita elämästäni/tunteistani-lähinnä tunteista. Tosin suurimmassa osassa hieman kärjistettyinä, mutta kuitenkin.
 

Pieni poika kutreinaan kulki kohti sodan kunniaan.
iloisin mielin kärsi vaan kylmää, nälkää haavojaan vuoksi isänmaan.

Vain lapsi tuo poika muodoiltaan, mutta aikuinen muistoiltaan.
Uljas poika mut' murheinen kääntyi etelään marssien.
Ristinkin sai hän sen kantaa yhä uudelleen.

Ja talvi tuli routa vei isän hautaan tannerten.
Viikon itki äitikin, kunnes vaipui isäin vierehen.

Kaikki sai he verta vuodattaa,
itse matkalla kohti suloista kuolemaa.
Itkuvirttäin hyräillen, poika hyvyyden, joutui paikkaan kuolleiden, keskelle luotien.

Vielä toivon, että saisin sen pojan nähdä kertaalleen.
Voisin laulaa itkuvirren ikuisen, joka vei tuon pojan tuonehen.
Ja suudelman karhean laskisin otsalleen kalvakan
-vuoksi isänmaan.

Selite: 
Tulipa näistä ainaisista sodista mieleen..
Kategoria: 
 

Kommentit

Osaat hyvin kuvata sodan tuomaa tuskaa ja velvollisuuden tunnetta, sota on kamalinta mitä ihminen voi kohdata elämässään, olen siitä varma.

Niin kaunis runo.
Surullinen, mutta kaunis.

 

Käyttäjän kaikki runot

Runoilija Runon nimi LuontipäiväLajittele nousevasti Kommentteja Kategoria
Amani Pieni poika 15.10.2005 2 Runo
Amani Älä itke pieni lapsi 30.6.2005 1 Runo
Amani Ennen 8.5.2005 0 Runo
Amani Kohti helvetin paratiisia 26.11.2004 1 Runo
Amani Epäonnistuja 26.11.2004 0 Runo
Amani Nimetön 25.11.2004 0 Runo
Amani Ruma 1.8.2004 0 Runo
Amani Yksin? 15.7.2004 1 Runo
Amani Nimetön 15.7.2004 0 Runo
Amani Arvet 15.7.2004 0 Runo