Osana koneen ajattelematon olen

Runoilija Nestori

mies
Julkaistu:
9
Liittynyt: 6.8.2023
Viimeksi paikalla: 14.3.2024 15:06

Asuinpaikka: Tampere
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
5.10.1989

 

"Osana ajattelevan koneen – Joten en ole"
 

Osasi järkeillä hän, sananparsi, niin viehättävä,

mutta tokko itsekkään tietää tämä, mitä hän on ymmärtävä.

 

Merkitystä, tarkoitusta, palapelin palasta,

etsien toisiinsa kuuluvia osasia,

Hukkaan kun joutuneet ovat kokonaisuus ja sen osat.

 

Tämähän ei estä, esittämästä hahmotelmaa, ympäröivästä maailmasta,

sillä mitä pienemmistä palasista on koottu tieto todellisuuden,

sitä varmemmaksi käy mieli ihmisyyden – Ken tietää, liekkö tämä syynä iloisuuden.

 

Varmuus vaarana kasvun mielen,

Liika paatos pilaa, jo saavutetun yhteisen kielen.

 

 Ja tuottaisi tasapaino sen, että näkisimme erilaisuuden, yhteisen veljen.

oletus
Kategoria: 
 

Kommentit

Tasapainossa on hyvä yrittää elää, vaikka se onkin vaikeaa.
 

Käyttäjän kaikki runot