Moottori

Runoilija Nestori

mies
Julkaistu:
9
Liittynyt: 6.8.2023
Viimeksi paikalla: 14.3.2024 15:06

Asuinpaikka: Tampere
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
5.10.1989

 

Moottori kulkee, ei sitä pysäyttää voi.

Vastarinta on turhaa! Uskallappas yrittää sitä murtaa,

ei ole helppo homma murtumatonta murtaa!

 

Moottori jyskyttää, tankki täynnä bensaa!

Vastarinta on turhaa, Ja väen valta hurmaa,

Kuin kiskoilla natisevilla junan matka sulavasti jatkuu,

jotkut mukaan otetaan, toiset heitetän ojan makuun, maistamaan omaa lääkettään,

yksin ja alasti – kylmästä kalisevasti

 

Moottori kulkee, Vauhdilla eteenpäin,

Yksin jääneet, omaan nojaan, jätetään näin.

Kuka huolehtisi hylkiöstä?

Kenties se onkin yksi meistä?
 

Tiedätkö itse oletko kyydissä, tuntuuko kuin olisit myynnissä?

maailman vanhin ammatti mutta vain tavara muodossa, nyytissä – pantuna halpahyllylle.

 

Sieltä poimitaan – toinen jalka hautaan kaivetaan,

toinen palvelemaan, ja jos ei olo maistu muuten, niin pallo jalkaan narun kanssa laitetaan.

 

Moottori jyllää, vauhti sen vain kasvaa,

kiskot kirskuu ja savupiippu kylvää – mustaa savuaan.

Hengitys vinkuu kun aurinkoa ei näy, Pilvi Ikuinen – Monumenttina ahneuden,

sen kenen nimeä kukaan ei tiedä, mutta silti hänen roskat pitää viedä – yksittäisen ihmisen,

mukisematta- kuuntelevaisena nöyränä, ja sanoa päälle kauniisti "Kiitos että saan olla elossa"

 

Moottori hidastuu ja kerrankin pysähtyy,

ja kyytiläiset – jäävät menevät ja tulevaiset, tervehtivät toisiaan, silinterihattuja nostaessaan.

Ketä kyytiin otetaan ja ketkä jätetään, hatun korkeudesta se päätetään.

Kengän koko katsotaan ja tunne tilatkin, pois jää kyydistä myös tiedolle jääräpäisin.

 

Vihellys kuuluu "Kyyti lähtee!" huutaa toteaa köndyktör,

ja Moottori ääntää pauhaa ja savuaa ja kyydistä ulos jääneet luuta kaluaa.

oletus
Kategoria: 
 

Kommentit

Ei kannata jäädä pois elämän kyydistä, ennen kuin on oikea aika.
 

Käyttäjän kaikki runot