Puutarhurointia

Runoilija DogFullOfAcid

mies
Julkaistu:
10
Liittynyt: 30.1.2010

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

 

Hän halusi istuttaa omenapuun
Toinen taas piti päärynöistä

Niinpä luumupuu istutettiin yhteisymmärryksessä

Sitä hoidettiin päivittäin,
Suojattiin roudan kosketukselta

joten ei aikaakaan kun ensimmäiset hedelmät olivat valmiina poimittaviksi
...sillä puutarhureina he olivat moitteettomia

Kuitenaan täyteläisimmätkään luumut eivät voineet korvata omenoita
ei toki päärynöitäkään,
joten ajan myötä luumut jäivät puun oksille mädäntymään
ja puu odotti
lahoamistaan

Päätös oli vaikea, mutta tarpeellinen
Siihen oli tuhlattu aikaa, rahaa ja rakkautta,
mutta kukapa lahonneesta luumupuusta mitään iloa saisi.

Lopulta yhteistuumin he päättivätkin niin,
että istutetaankin omat puut
Omenaa,
punaista.
Ja maukkaita päärynöitä.

Aikaa kului,
molemmat omissa askareissaan

Hedelmät alkoivat kasvaa.

Vuosia myöhemmin he istuivat
Omissa kodeissaan
tietenkin.

Katsellen ulos syksyistä sadesäätä
Nauttien raikkaasta, itse kasvatetusta hedelmästä muistellen:
Jos emme sitä luumupuuta olisi kasvattaneet
Oppien toisiltamme

Ei näistä hedelmistä olisi tullut näin maukkaita.

Vuosien työ, lahonnut luumupuu.

Kaksi onnellista ihmistä.

Selite: 
tajunnan virtaa ni tää on vähän tämmöne hasardi.
oletus
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot