pitkän kylätien varrella
pitkä koivusta höylätty pirtinpöytä
ja penkit oksista rosoiset
tulipesän lämpö muistoissa
suvun vanhojen viisaus
yhtä lailla kuin karkit
monisävyiset tai aniksen kirpeät
joita luvalla sai kaksi
selän kääntyessä vielä
otti kaksi lisää ja puhuttelun
näkemyksen vuosikymmenten takaa
tarkat silmät osasivat laskea
mutta eivät nähdä
tämä sydämen viisaus
opetti lapsia ikään katsomatta
poikia villejä sinne tänne
säntäileviä pikkuveijareita
tyttöjä lettipäisiä hymysuisia
oikeudenmukaisuuden pelisääntöihin
tähän taloon ei kuitenkaan
koskaan kumppani tullut
elämää elämään jakaakseen
yhdessä ikkunasta katsomaan.
(C) HH 17.12.2017
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi
Kommentit
Sivut