Unelmissa sai sieluni siivet korviensa taa

Runoilija lygo

nainen
Julkaistu:
10
Liittynyt: 31.12.2011

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

"You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist." - Friedrich Nietzsche
 

Kello on kolme aamuyöllä. Tyttö herää vuoteestaan saamatta enää unta. Talven pimeydessä yksinäinen pöytävalo paljastaa huoneen salaisuudet ja minä seuraan hiljaa varjoista kaukaista unelmaani, jota en enää tahtonutkaan omakseni. Unelmani oli tulla lasilinnuksi ja lentää tuulen mukaan. Osa minusta tahtoi, osa ei. Mikä osa?

Olen viisitoista ja minulla on kaksi unelmaa. Kun katson kuvaa menneestä, pieni kyynel valuu poskelleni. Minä kaipaan perhettäni luokseni, tahdon rakkauden ympärilleni. Nuorisokodissa on meluisaa, ainoastaan huoneessani vallitsee syvä hiljaisuus. Ensimmäistä kertaa moneen vuoteen en ole nähnyt äitiä niin vähän kuin tänä vuonna. Mikä saa lapsen karkaamaan ja pelkäämään? Kaipuu oikeaan kotiin.

Kello on neljä aamuyöllä. Tyttö lopettaa viimeisen vatsalihassarjan ja istuu pöydän ääreen piirtämään pöytälampun valossa. Luiset pitsi-ihon peittämät sormet liikuttavat kynää luoden grafiitinharmaata taivasta. En tiedä, mitä tahdon. Jatkaa loputtomiin vai etsiä valon tunnelin päästä. Kuka auttaisi katoamaan aamuruskoon?

Yhdeksän vuotta suurin toive on ollut muutto äidin luo. Viisivuotiaan pienellä sormella pitelin perhosta, äiti hymyili vieressäni. Maja saniaisista oli melkein valmis ja pikkuveli nauroi ilosta. Haluanko olla taas lapsi? Pieni, hauras, yhdellä kädellä nostettava tyttölapsi. Samalla pelkään ja toisaalta odotan. Lasken tunteja päivä kerrallaan. Tässä ei ole enää mitään järkeä.

Kello on viisi aamulla. Tyttö piirtää edelleen. Pitsi-iho kuultaa tähdistössä paljastaen turkoosit vesikasvit altaan. Tiedän, että hänellä on kylmä. Hän on minua pienempi ja katson häntä, hiljaista haavettani lasin takaa hiljaisuuden kietoessa kahta sielun palaa toisiinsa.

Herään, otan lääkkeet, syön omenan., lähden kouluun, opiskelen ahkerasti, kirjoitan, piirrän, en syö lounasta. Koulupäivä loppuu. Palaan nuorisokotiin, menen huoneeseen, leikin ruualla ruokapöydässä. Piilotan, salaan, valehtelen.. Olen väsynyt ja tahdon kotiin. Mielessäni pikkuveli ryntää huoneeseen ja me pelaamme Muuttuvaa labyrinttia. Hän häviää ja minä lohdutan. Katsoisimmeko vielä elokuvan?

Kello on kuusi aamulla. Tyttö kietoo pyyhkeen ympärilleen ja varpaillaan hiipien menee suihkuun. Hän pesee eilisen lian ja kylmän hien. Sinikasvit tervehtivät silmien alta. Mustat hiukset kulkevat pitkin päänahkaa, otsatukka peittää toisen silmän. Katson märkää olentoa. Minulla on vielä vaaleat hiukset.

Otan käteeni päivänkakkaran. Ensimmäinen terälehti, en parannu. Toinen terälehti, parannun. Kolmas terälehti, en parannu. Neljäs. Viides. Kuudes. Ja tätä jatkuu kunnes hajoan. Mikä olikaan unelmani? Onko minulla unelmia? Mistä pitäisi parantua, mitä pitäisi tavoitella. Hei kuka voisi selvittää pääni?

Kello on seitsemän aamulla. Tyttö on pukenut päälleen ja maalaa silmiään mustalla. Väljät vaatteet peittävät kehoa, mutta jalassa on pillit farkkulegginsit. Hiukset hän tupeeraa ja laittaa idolinsa mukaan. Katson peilikuviamme vierekkäin ja tunnen oloni epätodelliseksi. Olen eksyksissä.

Mitä minä tahdon, mitä minä vaadin, mikä on unelmani, mitä on haaveeni. Hei tähtitaivas, minä sekoan. Pala minusta tehosekoittimeen, yhdessä kurjen siipisulkien kanssa ja ulos sylkäisty olio on oleva uusi minä. Elävä vai kuollut? Jos nyt kerran ollaan eläviäkuolleita.

Kelloa ei ole. Tyttöä ei ole. Aika on loppunut ja aamurusko saavuttanut. Sielu kasvatti korviensa taakse perhosen siivet.

Viikko vielä, oikeudenpäätös. Odota, odota, odota.

Milloin päästään ulos tästä noidankehästä?

Ensilumen saapuessa, vajoan polvilleni routivaan maahan enkä tiedä itkeäkö vai nauraa. Hallituksen hoitojärjestelmän leima on pyyhitty otsasta.

Selite: 
Tämä novellini julkaistaan ensi viikolla Educa-messuilla Kirjoita unelmasi!-teokseen 600:sta kirjoituksesta valittujen joukossa! Hyvin henkilökohtainen novelli.
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot