Pikku-Pöpsyli

Runoilija minuus

nainen
Julkaistu:
11
Liittynyt: 29.11.2008

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

 

Pöpsylit ovat pieniä ja pyöreitä otuksia,
he asuvat maassa nimeltä Popoksia.
Pöpsyleillä on taipuisat kädet ja jalat.
Mutta pomppivat kovakarkkikalat,
voi nähdä jos kurkkistelee Pikku-Pöpsylin valkosuklaatalon ikkunasta ulos.

Pikku-Pöpsyli uiskentelee usein kinuskijoessa,
ja kanssa kavereiden tikkukaramelleissä kiipeilee.
He pomppivat vaahtokarkkilinnassa
ja samalla Pikku-Pöpsyli hattaraa maistelee.

Mutta ilkeät ilkimykset ilmestyvät paikalle
ja yrittävät laittaa lopun pienempien leikeille.
Lapsipöpsylit istuvat jo kärryissä,
jonka moottori hyrrää ja on käynnissä.
Pikku-Pöpsyli näyttää punaista pitkää kieltä
ja ilkimyksille huutaa ”Nyt kaikki pois tieltä!”

Ilkimykset ryntäävät nopeasti pakoon
ja omiin kotoluoliinsa juoksevat.
Pöpsylit juovat lähteestä mehua janoon
ja kärryillänsä hekin kotiin laskevat.

Mutta Pikku-Pöpsyli ei koskaan hampaitansa unohda pestä.
Hän tekee sen aina aamuin sekä illoin.
Niin ei reiät ja vihlonta elämänmenoa estä.
Pikku-Pöpsyli todella hyvin voi silloin.

Selite: 
lallallaaaalapset
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot