omakuva

Runoilija Miuder

nainen
Julkaistu:
10
Liittynyt: 25.4.2007

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

miltä maistuisi paistettu tuska?
 

Maalaan omakuvaa

Ajattelen sinua. Katson peilistä silmiäni ja vedän siveltimelläni viivan kankaalle. Mietin kuin paljon haluaisinkaan nähdä sinut. Ajoin saada tämän maalauksen valmiiksi ylihuomiseksi jotta voisin antaa sen sinulle lahjaksi, toivoit saavasi kuvani. Miten paljon rakastankaan sinua. Kirjoitin sen luonnostellessani kuvaani kankaaseen: ”rakastan sinua, enemmän kuin uskotkaan.” Pyrin siveltimeni vedoilla täydellisyyteen. Haluan tavoittaa sen mitä tunnen, niin hyvin kuin suinkin mahdollista. Haluan, että katsoessasi tätä työtä näet saman mitä minä tunsin, kun vedin siveltimellä okraa taustaan. Annan siveltimeni jättää varjoja kasvoilleni. Suuri maalaukseni on pian valmis.

Katson valmista maalausta arvostelevin silmin: se on kaunis. Yksi parhaista töistäni minkä olen koskaan tehnyt. Vieno hymy leikkii hahmon kasvoilla. Minä näytän kauniilta. Näytän kuvassa siltä miltä olisin aina halunnut näyttää. Se en ole minä! Huutaa joku sisälläni. Mikä siinä on vialla, kysyn itseltäni? Valvon yön tuijotan maalaustani, se näyttää minulta samaan aikaan ei… Vertaan peilikuvaa ja maalausta. Sama ihminen. En tajua.

Päivä kuluu ja toinen yö miettiessäni mikä maalaustani vaivaa. Tulee ylihuominen. Avaan oveni sinulle. Suutelet minua ja nostat sohvan reunalle. En osaa keskittyä. Maalaus vaivaa minua edelleen. Ja… ja jotenkin tämä ei tunnu samalta kuin ennen. hymyilet minulle mutta minä en hymyile takaisin. Katson minua oudosti ja kuiskaan: Mikä hätänä? Maalaus, vastaan. Siirrän katseeni pois sinusta kohti maalaustani ja tajuan mikä maalauksessani on vialla: Rakkaus. Maalasin kaiken rakkauteni tauluun. Kuvani rakastaa sinua mutta minä en.

Selite: 
syntyi päähäni kun maalasin. täysin fiktiivinen.
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot

Runoilija Runon nimi LuontipäiväLajittele nousevasti Kommentteja Kategoria
Miuder O. 20.12.2008 0 Runo
Miuder katkera 24.9.2007 0 Runo
Miuder Mitä se on? 14.8.2007 0 Runo
Miuder omakuva 26.7.2007 0 Runo
Miuder punastus 6.6.2007 4 Runo
Miuder --- 15.5.2007 3 Runo
Miuder Ei 15.5.2007 1 Runo
Miuder Minun lihani, minun mieleni 2.5.2007 0 Runo
Miuder Nyt 30.4.2007 0 Runo
Miuder Nimetön 25.4.2007 2 Runo