Rahoja raunioilla

Runoilija Rabe

nainen
Julkaistu:
10
Liittynyt: 13.10.2008

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Runoni ovat katkelmia, otteita elämästä. Joskus säkeissä on järkeä, joskus ne ovat vailla mieltä. Olen ollut liian kauan kirjoittamatta. Haluan tavoittaa ääneni.
 

Hofburgin hallin kattoon
etsattu maalaukset,
kahleissa, suojassa;
verkon takaa
marmoriin veistetty jumala
katsoo nenänvartta pitkin,

kun puujaloilla kulkevat narrit
käytävällä kaikuvan valssin tahtiin,
kameranlaukaisijat, askelten tahti mukulakivillä
lyövät tasaista tahtia

espanjalaisen talon ovesta
hönkii valkeitten hevosten pistävä haju
aina sisäaukiolle saakka,
missä latinalaisen historian haamu,
ohitettu, vaan ei unohdettu,
kaupunginraunio puhuu eurooppalaista kieltä

toiveikkaat syytävät unelmiaan
menneisyyteen, sanovat

kivillä kimaltaa alkava tulevaisuus.

Selite: 
oletus
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot