P*** 50 mk

Runoilija Lady Andromeda

nainen
Julkaistu:
10
Liittynyt: 10.4.2005
Viimeksi paikalla: 24.4.2023 10:29

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
5.4.1989

Kyyninen romantikko ja naiivi nihilisti. Autistinen hullu, erakko, misantrooppi & (yhteisön normeista) vapaa ajattelija. Dekadentti taivaanrannan maalari. 🦄 INFP persoonallisuus, joskin aika nyrjähtänyt sellainen 😂

Kirjoitan kaikenlaisia tekstejä ja runoja, sekalaista autofiktiota, puhdasta fantasiaa ja muuta, pidän tyylien yhdistämisestä. Haaveissa lapsuudesta asti ollut kirjojen kirjoittaminen, joka tuskin realisoituu kuin omaksi iloksi (yhden kokonaisen "pöytälaatikko" teoksen olen jo toteuttanut). 

Pahoittelen saamattomuuttani vastata kommentteihin, luen ne kyllä aina ja olen niistä kiitollinen!


David Bowie - Blackstar 🖤⭐🕯️🦄

In the villa of Ormen, in the villa of Ormen
Stands a solitary candle, ah ah, ah ah
In the centre of it all, in the centre of it all
Your eyes

On the day of execution, on the day of execution
Only women kneel and smile, ah ah, ah ah
At the center of it all, at the center of it all
Your eyes
Your eyes
Ah ah ah
Ah ah ah

In the villa of Ormen, in the villa of Ormen
Stands a solitary candle, ah-ah, ah-ah
At the center of it all, at the center of it all
Your eyes
Your eyes
Ah ah ah

Something happened on the day he died
Spirit rose a metre then stepped aside
Somebody else took his place, and bravely cried
(I'm a blackstar, I'm a blackstar)

How many times does an angel fall?
How many people lie instead of talking tall?
He trod on sacred ground, he cried loud into the crowd
(I'm a blackstar, I'm a blackstar, I'm not a gangster)

I can't answer why (I'm a blackstar)
Just go with me (I'm not a filmstar)
I'ma take you home (I'm a blackstar)
Take your passport and shoes (I'm not a popstar)
And your sedatives, boo (I'm a blackstar)
You're a flash in the pan (I'm not a marvel star)
I'm the great I Am (I'm a blackstar)

I'm a blackstar, way up, oh honey, I've got game
I see right, so wide, so open-hearted it's pain
I want eagles in my daydreams, diamonds in my eyes
(I'm a blackstar, I'm a blackstar)
 
Kotkan sataman kaduilla
myö poltettiin tupakkia
Niinkun meidänlaisten tuhmien tyttöjen kuuluu 
Kaukana toveri Leninin patsaasta
Ei se oo syntiä jos ittensä saa hautaan
Täällä on jo muutenkin liikaa porukkaa haukkumassa
Säksättämässä kuin rakkikoirat

"Näitsie Silja miten nätti naama tolla pikku Natashalla on? Miten v**ussa se voi olla noin halpa?", touhotti Irma, miun sisko. Ainakin katujen sisko. En tainnut edes pitää siitä. Tai ehkä pidinkin, sillä kieroutuneella tavallani, että kun ei miulla oikein ole muita niin sitä oppii tykkäämään sellaisistakin asioista ja ihmisistä jotka ois ehkä joskus ärsyttäny. Ja tekemään juttuja joita ei ois ikinä uskonu tekevänsä. 

Ja mie tiesin että me molemmat aateltiin samaa. Taas yks Leningradin huora meidän tontilla. Kattelin sivusilmällä Irman profiilia; orastavaa kaksoisleukaa, tummaa ja lyhyttä sotkuista tukkaa, peltotöiden parkkiinnuttamaa tummaa ihoa ja tummia silmänalusia. Kilojakin oli kertynyt enemmän kuin tarpeeksi, mutta tällä markkinalla Irman kaltaselle "tytölle" siitä saatto olla vaan etua, "jotkut asiakkaat kun tykkää lihaisasta akasta ennemmin ku laihoista riu'uista", niinku Irma asian ilmaisi. 

No tuo ryssän tyttö ainakin oli laiha kuin venäjän vinttikoira. Ja pitkä ku mannekiini. Sillä oli sellanen herkkä gasellimainen olemus ja ahdistetun kauriin suuret surusilmät. Ja sen iho näytti niin kuulaalta. Semmosia on nuoret, sano Irma. Mutta se vähätteli tahallaan. Ehkä siks kun oli evakkoperheestä Kannakselta. 
Tosiasia oli, että tyttö näytti ihan mannekiinilta. Ja silti sillä oli kädessä lappu jossa luki "pilu 5mk". 
Tajusin kyllä Irman katkeruuden, ja sen ois ymmärtäny ilman evakkotaustaakin. Niin, meitä kauniimmat venakot tulee tekemään meijän hommat ja vielä naurettavalla palkalla. Meijän oli pakko pyytää enemmän että sillä eläis näillä hinnoilla. Toki ei voinu mahottomia pyytää, varsinkaan jos ulkonäön suhteen parasta ennen- päivä oli jo kaukana takanapäin. Ikivanha viisaus on että ruma huora on aina halvempi ku nätti. 
Aattelin ensin hölmösti että ehkä ne lähettää rahat äitimaahan sukulaisilleen. Mutta kun kyseessä oli Neuvostoliitto, ei sieltä niin vain lähettykkään ittenäisesti hommiin ulkopuolelle. Tytön ei tarvinnut pyytää enempää, koska pääosan kuluista kattoi joku muu, siis parittaja. Tuolla tytöllä ei luultavasti ollut koskaan ollut "uravalintaansa" mitään sananvaltaa. 
Selite: 
Päivitys: netin mukaan tällaista on ihan oikeasti ollut tuohon aikaan, varsinkin täällä Suomen kaakkoiskulmalla. Tosin niiden juttujen mukaan mitä löysin, niin kyseessä ei olisi ollut järjestäytynyt rikollisuus vaan tavalliset Pietarilaiset tai muut Neuvostoliittolaiset kotirouvat, jotka tarvitsivat tienestejä perheelleen.
oletus
Kategoria: 
 

Kommentit

Hyvin raskasta luettavaa, kunpa tuollaista elämää ei olisi olemassa.
Näinpä. Tässä maailmassa on kuitenkin paljon pahaa joka ei tule poistumaan koskaan. Tämä bisnes on aina pelannut maailmanhistoriassa, ei sitä syyttä kutsuta maailman vanhimmaksi ammatiksi. Niin kauan kuin on kysyntää on tarjontaa ja toisinpäin. 
Tämä kuvitteleellinen sepustus perustuu käsittääkseni osittain todellisuuteen. Tosin pika googlailun perusteella kyseessä ois olleet ennemminkin tavalliset NL:n kotirouvat, jotka tarvitsivat tienestejä, ei ammattilaiset. Mutta vaikea siitä sanoa ja varmasti on paritustakin ollut. Joka tapauksessa kenenkään ei pitäisi joutua leipänsä eteen huoraamaan. 
Hyvin kertoiltu, tuollaista se on varmaan ollutkin. 
 

Käyttäjän kaikki runot