Kukkiva meri

Runoilija Renki

mies
Julkaistu:
4
Liittynyt: 6.1.2023
Viimeksi paikalla: 26.2.2023 9:35

Asuinpaikka: Helsinki
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
12.1.1977

 
Yli kukkivan meren  kävelen 
kohti vuorenhuippua terävää 
mikä siellä odottaa tiedä en 
mutta pakkohan mun on yrittää 

Vieressä metsän tahdon istahtaa 
koska kulkurin jalkaa väsyttää  
mä koivun juureen tahdoin nukahtaa 
kun lehdet tuules valssii väräjää 

Näen lehtien varjot kieppuvan 
valo oksan välistä kimmeltää 
kuin kasvot mä näkisin kulkijan
joka viimeistä rajaa ylittää 
Yhden lehden mä näen tippuvan 
mutta tuuli sen matkoihinsa vie
yli nostattaa taivaan tummuvan 
ehkä meilläkin on samainen tie 

Vuoren huipun mä vihdoin ylitän 
harsoja harsojen päällä mä nään
niiden ylle vielä mä yritän
minkä ihmeen sieltä löydänkään

Tekeekö korkeus muista pienemmän 
ja minäkö tähtenä loistaa saan 
entäs kuu saanko siitä ystävän 
vai kenen kanssa tän avaruuden jaan

Ehkäpä lopulta mä olenkin 
pelkkää tomua pyrstötähtien 
vain avaruudessa yksin leijuisin 
vanha kulkuri, kaitanaamainen

Ilmaan kun palaan sateeksi muutun
Ja palailen päälle kukkivan maan 
pienenä katselen pieneen  kuuhun 
Ja varjojen kanssa tanssini jaan 
oletus
Kategoria: 
 

Kommentit

Kerrassaan upeaa runoilua, avaruus on ääretön.
Tässä oli jotain semmoista ihanaa vanhan ajan sympaattista kulkuri meininkiä, pidin kovasti:) jotenkin voisin ajatella tätä lauluna myös. 
 

Käyttäjän kaikki runot