Profetia

Runoilija Karpalo


Talon väki vaivaiseksi
madoksi luuli - 
   näin käärme pesiytyi rauhassa
   neitsyen sängyn alle.
Siihen havahduttuaan tahtovat
poistaa pahana!  Silloin hyökkäsi tuo
terävähampainen vieras!

Ei myrkkyä, huokaisi patriarkka, 
antakaa
sen mennä. Luonto sitä
kutsuu, se katoaa pian.

Antoi se varoituksen vain, se seuraava liero
vasta vaarallinen on. Tämä meitä puraisi
tämä meitä herätteli; seuraava laskee myrkkynsä ja 
koko kylästä selviää yksi tai kaksi.
Ne, ketkä muistavat.
 
Selite: 
Uni 3/2020
oletus
Kategoria: 
 

Kommentit

Vahvin on joka sulkee pahan ulos elämästä, haaveistaan, tieltä onnen, aistii kulkiessaan.

Sivut

 

Käyttäjän kaikki runot

Sivut