Elämän kiertokulkua

Runoilija SuperHenukka

mies
Julkaistu:
10
Liittynyt: 9.1.2005

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Olen tavallinen kadun tallaaja, mutta joskus runosuoni pulppuaa. Tällainen saitti on silloin hieno juttu - täällä kohtaavat runo ja sen tuttu - syntyy niistä mausteikas huttu.
Runo on kuin pieni joki; se virtaa joka säällä - jäätyy ja sulaa, pukee ja riisuu - valkeaa sillä on talvella päällä - vaan ei liukastu runohelmi jäällä - miten voisikaan - oman kantensa päällä.
Runo on myös hyvä ystävä, joka kuuntelee ja lohduttaakin - antaa voimia ja kannustaa.
Vaikka välillä tekee hyvää fiilistellä, niin pilkettä silmäkulmaan kaikille! Pilke - se hiljaisten hetkien tilke - arkisten asioiden sidosaine - on ehkä runoakin parempi elämänlanka - lasit eheinä pitelevä sanka. :)

...koska kauneimmat ajatukset ovat useimmiten
vain haaveita, hetken harhaa tai keksittyä satua...
 

Mik lehdos on kuolevan kuoltuaan
mik suojassa levätä rauhaisan maan

Ei lintuset laula ei aurinko paista
ei kukkaset kuki ei ruohoa haista

Ei ikuista eloa olla voi
ei ikuista kelloa missään soi

Sitä ajaksi kutsutaan
elämäksi sanotaan
vaan siihen kaikkeen väsyy
aikanaan

Antaa ihmisen hiljaa nyt olla
sovinnolla
muistoissa vielä hetki
se kirkas säde
se keväinen retki

Kunnes aika jättää nekin
sukupolvien taa
muistotkin
joskus katoaa

Aika
se kyyneleet kuivaa
ja tekee niistä saippuakuplia
joita lapset kesällä puhaltavat
kiljuvat juoksevat leikkivät nauravat
iloista laulua laulavat

Selite: 
näin kai se elämä menee...
Kategoria: 
 

Kommentit

Kaunista ja voimakasta tulkinta.

Niin kai, sujuvasti ja pienieleisesti kirjoitettu, hyväksyvä ja toteava runo isosta asiasta!

runojesi kooste kalevalan tai valekalan muodossa savolaisittain...

kommee on su kirjotukses,
kommeempi ku ite liet,
sanahelinätä tuskin tappoo,
runnoilija olet sie,
riimit rusttoot rakkauvvesta,
elämästä, kuolemasta,
hetkittäin huumorin heität,
jokos poika runokirjjoos keität??

mahoton on sanas polku,
mahoton ku tuulen tyvi,
uatteenani on nyt,
runosuones lämmin syli,
vai heittikö hilsehet yli...

julkaisuas uotellen..

niin lähti runosuon pulppuummaan,
et en sitä mää takkoomaan,
et pystyn ens yön ukkoin vieres makkoommaan..
vaikken ookkaan pihkassa sinnuun,
muuten vuan riemmautit minnuu...

voimallista tulkintaa.

 

Käyttäjän kaikki runot