Tulisilla hiilillä

Runoilija Veikko Väkevä

mies
Julkaistu:
2
Liittynyt: 8.3.2015
Viimeksi paikalla: 22.6.2021 19:20

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
11.1.1975

Sanataivaan tyly timpuri
 

Sanotaan että on taottava kun rauta on kuumaa
mutta tulisilla hiilillä on vittumainen tanssia.

Mykän miehen tiukka polkka
ajatusten raunioilla
jota voi täysin ymmärtää vain toinen samanlainen

Pisin matka kahden ihmisen välillä
on mennä toista vastaan
sanattoman mielikuvituksen ja yhteisen tunnekokemuksen jakamisen kautta

Se on pitkä ja kivinen tie
karttoja ei ole
ei viittoja
kukaan ei opasta
tie perille hämärän peitossa

Onko siis kumma että minä hapuilen
heikkoina hetkinäni
täydellisessä pimeydessä
jota valo ei voi koskaan valaista

Taivaan kiitos minä olen hyvä siinä
kungfutsen kokemuksen tie turvaa mielenrauhan
minä hengitän
minä hengitän syvään

Lepakolla on tutkansa
Haukalla on silmänsä
Hai voi haistaa veripisaran miljoonista litroista vettä
Sanotaaan että identtiset kaksoset voivat joskus
tuntea toisensa kuolevan
tuhansien kilometrien välimatkan päästä

Siksi minä uskon
että jossain on liekki
joka voi valaista kirkkaudellaan
koko tämän eriskummallisen pimeyden
jossa olen tottunut vaeltamaan

Sillä en ole sokea
vaikka minä en näe
silmäni on silti kirkas
loppuun asti
niin kauan kuin sydämeni lyö
viimeiseen henkäykseen asti

Se on minun
osani ja arpani
tässä vitun pelissä jota muut pelaavat
ette voi sille mitään
toiset rakastavat sitä
toiset vihaavat
en tunne sen pelin sääntöjä omikseni

rakastaa minua vioistani huolimatta
tai haistakaa vittu

sillä en ole se palava pensas
jonka on palettava
pienestä hetken mielijohteesta
sopivalla hetkellä
aina sopivasti
silleen kivasti
sovinnaisesti

minä palan räiskymällä
sytyn kummista kipinöistä
monesti väärässä paikassa
yleensä väärään aikaan

Sattuman oikusta
saattaa roihuta iso kokko
kirkkaalla liekillä
jota monet saattavat säikähtää
tiedän ettei moni sitä ymmärrä

hyvää naistenpäivää kaikille jotka eivät ymmärtäneet kaikkea
en minäkään aina

Selite: 
Itsetutkiskelun tulosta
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot