TAULU ONNELLISESTA ELÄMÄSTÄ

Runoilija ArRa

nainen
Julkaistu:
19
Liittynyt: 7.1.2006
Viimeksi paikalla: 11.2.2024 12:31

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
22.12.1962

Elämän aurinko paistaa, vaikka muuten olisikin pilvistä.
 

Piirsin mielessäni taulun.
Siinä oli maa vihreine ruohoineen, 
oli myös taivas pilvenhattaroineen ja aurinkoineen.
Jotakin kuitenkin puuttui? Keksin;
kaksi ihmistä maata hoitamaan.
He näyttivät kuin luoduilta toisilleen.
Käsi kädessä he astelivat auringon paisteessa,
hoitaen maassa kavavia kasveja, 
antaen niille ravinteita ja vettä aina tarpeen mukaan.
Kasvit kukoistivat niin kuin heidän rakkautensakin.
Aikaa myöten kävi niin kuin kasvienkin, aloin
nähdä taulussa lisää pieniä ihmisiä, pieniä sellaisia,
jotka alkoivat kasvaa, kuten kasvitkin.
He leikkivät ja nauroivat iloisesti.
He olivat onnellisia, kunnes tuli päivä,
jolloin taivaalle alkoi kertyä tummia pilviä.
Aurinko vain pilkisti toisinaan pilven takaa,
saatiin jopa sadettakin, kuin kyyneleitä.
Taivaskin itki. Jotakin tapahtui.
Kuvassa ei enää ollutkaan kukoistavaa kasvillisuutta,
iloisia, nauravia ihmisiä. 
Oli kuin tuuli olisi pyyhkäissyt kaiken pois, sotkenut kaiken,
mikään ei ollut kohdallaan. Taulussa saattoi nähdä vain
yksittäisen ihmisen mietteliäänä kulkemassa hoitamattomalla nurmikolla.
Tuntui kuin aurinkokin olisi hävinnyt jonnekin.
Ei näkynyt lintujakaan. Oli kuin aika olisi pysähtynyt ja
kello lakannut käymästä.
Tätä kuvaelmaa oli surullista katsoa.
Kunnes tuli päivä, jolloin aurinko alkoi pikku hiljaa 
paistamaan kirkkaammin. Kuin pilvet olisi ajettu pois
ja tuotu sininen taivas lintuineen takaisin.
Nurmikko kukkineen alkoi kukoistaa ja nämä erillään
mietteissään kulkeneet ihmiset olivat taas yhdessä onnellisina.
Oli iloa ja naurua. Oli silminnähden rakkautta.
Elämän taulun voi maalata niin monella tavalla ja 
monin värein, mutta vasta sitten kun on löytänyt oikeat
värit ja osannut piirtää niillä ne tärkeimmät elämän
asiat,  vasta silloin taulu on täydellinen, eikä siinä ole
mitään turhaa tai mitään mitä tulisi kaivata.
Sitä taulua on ihana katsoa, kun siinä on kaikki kohdallaan
jokaista piirtoa ja sävyä myöten.
Sen katsominen tekee onnelliseksi.
Se on lähestulkoon täydellinen.
Se on onnellisen elämän taulu.


 

Selite: 
Tämä ajatus tuli vanhemman tyttäreni elämästä.
oletus
Kategoria: 
 

Kommentit

Kerrassaan upeaa runotaituruutta. Taideteos tämä todellakin on <3 
 

Käyttäjän kaikki runot