Avoin alku

Runoilija Filos

mies
Julkaistu:
10
Liittynyt: 29.9.2007

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

 

Kylpyhuoneen peilistä
ei enää katso sama mies
Välissä on useita
unohduksia, uusia muistoja
ja jälleen
niiden unohduksia
Kuten elämässä tapaa uusia ystäviä
ja unohtelee vanhoja
ja joskus välillä muisteleekin

Kuuma suihku sumentaa mielen
kylpyhuoneen peilin
Välissä taas muistaa jotain sellaista
mitä eilen ei ajatellut tänään muistavansa
Siinä unessa oli mies ja nainen
Välissä joitakin vuosia

Lehtipuut ovat hiirenkorvilla
Kevät on ne koristanut
Märällä asvaltilla siitepöly
valuu vanoina viemäreihin
Kuin saippua hiuksista lattiakaivoon

Siinä hämärässä en
tunnistanut sinua
Olit muuttunut
varmasti minäkin
Välillämme oli vanhoja unohduksia
Nyt muistin

Kohtaamisissamme
on aina ollut
jotain väistämätöntä
Ei sokerista
vaan sattumaa
elämän tarkkaan harkitsemaa
ja ajoittamaa
kuin kiusallaan
Sinä olit novellin avoin loppu
Ja minä aloin ymmärtää

Selite: 
Kategoria: 
 

Kommentit

Kerrassan upea on runosi. Etenkin arkiset metaforat yhdistettynä viisaisiin pohdintoihin ja unohtamisen ja muistamisen vastakohdat viehättävät. Taidokasta runoutta on aina ilo lukea. =)

 

Käyttäjän kaikki runot