Askartelukerhossa

Runoilija Marku äit

nainen
Julkaistu:
2
Liittynyt: 17.5.2004

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

s. 4.2.1918, k. 31.12.2003

Enhä mie mikkää runoilija koskaa oltkaa, mut miu poikain löys jäämistöstäin pari kirjotusta, ja mie pyysin häntä toimittammaa ne tänne. Siiri
 

On täällä ahkerat tytöt oivat,
monet kauniit tyynyt tänne toivat.
On kirjonnaista, lämmintä sukkaa,
pikku kappaa ja joulukukkaa,
on joulunkellot, mitk' hiljaa helää,
ne menneiltä vuosilta muistoja kerää.

Tytöt kerhossa vielä tuumi:
Mitä, jos tehtäs' taas peitto uusi,
noita lankakeriäkin kun on aika lailla,
melkein kuin tähtiä taivahalla.
Valkeaa lankaa on joukossa aina,
siks' sitä ensin, mielees se paina.

Tuosta tein lapsenlapselle pienen paidan,
siitäpä raidan kauniin laitan.
Arjen harmaata on eniten tässä,
sitäpä myöskin elämässä.
Välillä tummaa kuin syksyistä yötä,
ei päivätkään menneet aina olleet myötä,
ne valoja, varjoja vuoroin heittää,
usein polttavat kyyneleet kaikki peittää.

Selite: 
Muistelmia Hirvisaaren askartelukerhosta (Vuoksela, Karjalan Kannas 1935), kirjoitettu 1980-luvulla.
Kategoria: 
 

Kommentit

Toivoisimpa todella että nämä kaksi karjalan tyttöä kohtaisivat tuolla "paremmissa pidoissa".Taisivat samassa kerhossa kutoa siellä Vuokselassa.

Voi että kun tuli äitee mieleen.

Tämä on ihastuttava runo. Tuli niin lämmin ja kotoisa olo....

Nykynuorisolle opettavaista tarinaa ja niin elämän makuista ja kaunista.

Kaunis tarina tämäkin
varmasti palaa usein muistoihin

 

Käyttäjän kaikki runot