Pyyntö

Runoilija f6e8bc92c1762338e7e0dcb4f3e0f77f

nainen
Julkaistu:
10
Liittynyt: 13.5.2004
Viimeksi paikalla: 11.11.2018 0:57

Asuinpaikka: a8f909b87cb03a264e6be322acb5b20d
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Auvoisa sanainen arkkuni auennut.
 

Älä mene pois,
nyt kun vihdoin olet siinä.



En halua menettää sinua
uudestaan.



Tässä sinulle pyyntö



ystäväänsä




kaipaavan naisen huulilta.

Selite: 
301013
Kategoria: 
 

Kommentit

Aivan upea runo. Monen lukukerran jälkeen se antoi aina vähän lisää ja uutta sisältöä itsestään.

Tässä on mielestäni kiehtovaa jännitettä, sillä jotenkin luin ensimmäisen säkeistön jokseenkin eroottisena (kursiivi luo vaikutelmaa kuiskauksesta?), ja viimeisen säkeen "huulet" veivät myös ajatusmaailmaa siihen suuntaan. Ja kuitenkin kaipauksen kohteeksi mainitaan "ystävä". Näistä syntyy ristiriita, jännite, ja kysymys siitä, mitä runon puhuja todella haluaakaan; ystävän vai muutakin?

Ensin olin sitä mieltä, että typografisten keinojen käyttö ei tunnu tässä selkeältä, mutta sitten hoksasin, että kursiivithan selkeästi liittyvät toisiinsa. Lihavoinnista johtuen vahvimmin mieleen jäi kuitenkin painokas "menettää -- uudestaan", minkä tulkitsin siten, että tunnelma on aika toivoton.

Huomasin myös, etten suostunut lukemaan tätä vain lineaarisesti alusta loppuun, vaan palasin nimenomaan tuohon lihavoituun vielä lopuksi. Mietin, pyörittäisinkö itse säkeistöt johonkin toiseen järjestykseen, mutta en ehkä kuitenkaan. Jääräpäinen lukija (eli minä) hyppiköön itse riveillä mielensä mukaan, sillä on kuitenkin tarkoituksensa, miksi säkeet ovat tulleet julki tuossa järjestyksessä.

Upea runo

 

Käyttäjän kaikki runot